maandag 31 maart 2014

Ingezonden – De echte ridders blijven nu over

Voor het eerst in maanden ontving Horst-sweet-Horst weer eens een ingezonden bijdrage. En wel van Jan Duijf (Kloosterstraat in Horst - om verwisseling met naamgenoten te voorkomen):

DE ECHTE RIDDERS BLIJVEN NU OVER
Dion Graus slaat zichzelf tot ridder

De laffe vaandelvlucht van de PVV-ers uit de raden, staten en parlementen leidde PVV-kopstuk Dion Graus tot de zinnige en terechte conclusie dat ‘de ridders nu overblijven’. Ik kan me daar wel in vinden. Ik heb een blind vertrouwen in Dion. Ik zie in hem wel een Lancelot, een Ivanhoe en een Prins Vaillant. Een Karel Martel vooral. Ik deel zijn geloof in de hoofse liefde die de vrouw op een voetstuk plaatst. Ik geloof de krantenberichten niet dat hij zijn hoogzwangere vrouw en zijn buitenechtelijke vriendin sloeg. Zeker niet op hetzelfde moment. Graus neemt zijn kruistocht bloedserieus.
Dion Graus tijdens een oefening in harnas
Ik zie onze Dion al aan het hoofd van een edele, tot de tanden gewapende, ridderschare te paard, met de lans strak vooruit, naar Marokko galopperen. In naam van de rechtvaardigheid, waarheid en Westerse beschaving. Namens ons allemaal tegen die vermaledijde Islam. Links en rechts fluks met het zwaard uithalend: het spook van de Islam vernederend, de kop afhakkend en mannen, vrouwen en kinderen sparend. Ik zie het hem doen. De held. Onze ridder. Limburgs trots. In het slaafje van Geert schuilt een echte Spartacus. Vechtend voor het gedachtegoed van de PVV. Dat zie je zo. We geloven en vertrouwen hem allemaal. Heel erg. Graus neemt zijn kruistocht bloedserieus.
‘Een tempelier, noemt Anders Breivik zich. Deze middeleeuwse ridders moesten het christelijke Avondland beschermen tegen de moslims. Tot voor kort inspireerden ze alleen onschuldige lieden met een voorliefde voor verkleedpartijen. Maar er is een nieuwe tempelier opgestaan, en hij houdt het niet bij riddertje spelen. Breivik neemt zijn kruistocht bloedserieus.’
Bron: Trouw 26-07-2011
Oeps. Alles wat ik hierboven over Dionneke schreef is natuurlijk verzonnen en gefantaseerd. En de PVV is zeker geen hatende of haatzaaiende partij. Best volk. Lief voor dier en mens. Netjes en schone nagels ook. Voorbeeldig zelfs. Jammer dat ze in onze gemeente niet aan de verkiezingen deelnamen. Mijn stem hadden ze zeker gekregen. Graus neemt zijn kruistocht helemaal niet bloedserieus. Hij heeft een onschuldige voorliefde voor verkleedpartijen. Hij is een schaap in wolfskleren.

Jan Duijf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten