donderdag 20 maart 2014

Intermezzo – Verkiezingsdag

Alle Horst-sweet-Horst-observaties op de verkiezingsdag – gisteren al verschenen op Facebook – nog eens op een rijtje:

Zijn úw gedachten vandaag ook een beetje bij Guy Frints?

2. Je zult maar Genoveef dan wel Gerd Leers heten en vanochtend onder het koken van een eitje nietsvermoedend zijn begonnen aan de column van Paul van der Steen op bladzijde 2 van Dagblad De Limburger (klik hier). En daarna dan nog de hele dag dóór moeten. Meesterlijk.

3. Stilleven met blauw verkeersbord, zwarte naar links wijzende pijl op witte achtergrond en wit gestileerd gemaskerd figuur op groene achtergrond, aangetroffen op de kruising Lindweg – Venrayseweg – Tienrayseweg in Horst.

4. Op het plaveisel van de Schansstraat in Horst aangebrachte vermaning:
‘Je hept fout gekozen dus ben je een zwakeling.’ Kun je het mee doen als je vandaag traditiegetrouw en ondanks alles toch maar weer op het CDA bent gaan stemmen.

5. Kijk, dat heeft D66 nou eens goed begrepen: bij een feestdag der democratie horen kinetische kunstwerken. Onder meer te bewonderen bij stembureau De Leste Geulde aan de Noordsingel in Horst (klik op pijl).

6. Stilleven met wandasbak van gegalvaniseerd staal met metalen binnenemmer en stembureaubordje, aangetroffen bij stembureau De Leste Geulde aan de Noordsingel in Horst.

7. Stilleven met blinde muur, Elbert-op-paal, hondenpoepzakjesdispenser, klimop en hyacinten aan de St. Jansstraat in Meterik.

8. Stilleven met blinde muur, Elbert-die-de-ellende-niet-meer-aan-kan-zien op paal, hondenpoepzakjesdispenser, klimop en hyacinten aan de St. Jansstraat in Meterik.

9. Net op het moment dat Horst-sweet-Horst zich begint af te vragen of de PvdA op het laatste moment heeft besloten af te zien van deelname aan de verkiezingen – zo onzichtbaar zijn de sociaaldemocraten in het straatbeeld – stuit Horst-sweet-Horst op station Horst-Sevenum op deze aan alle zijden met PvdA-propaganda behangen auto. Zou de bezitter soms een héél klein beetje fan zijn van Michiel Janssen, de nummer 5 op de kandidatenlijst van de PvdA?
Eerste prijs in de categorie verkiezingsauto’s. Wel lastig rijden trouwens met zo’n poster voor je neus.  


10. Stembureau De Leste Gelde aan de Noordsingel in Horst verkeert momenteel in angstige spanning of de naar beneden wegzakkende rode pijl op het stembureaubordje dat is bevestigd aan de wandasbak van gegalvaniseerd staal met metalen binnenemmer het tot negen uur gaat volhouden. De foto’s maken pijnlijk duidelijk hoezeer de situatie in een tijdsbestek van enkele uren is verslechterd.


11. Wat je ook van politici kunt zeggen, ze knappen wel het vuile werk voor ons op. Horst-sweet-Horst (ook al zo’n belangeloze burger met een scherp oog voor allerlei belangen) schaart zich daarom graag achter de slotzinnen van de column van Sheila Sitalsing, vanochtend in De Volkskrant.

12. Stilleven met ABC Hekwerkbordje, CDAnnemie, Bob, Alexei, boomstam, elektriciteits(?)kastje, afgebroken tak en zwarte handschoen op de kruising Heijnenstraat-Spoorweg in Hegelsom.
De foto dateert van 28 februari maar het tafereeltje was vanmiddag om 14.57 uur nog intact. Een interpretatie, met name van die enigszins sinistere zwarte handschoen, laat Horst-sweet-Horst graag over aan de galeristen en kunstenaars onder zijn lezers.

13. Met D66 kun je alle kanten op (‘Behalve de goeie’,  ben je dan geneigd te denken).

14. Stilleven met grijze verkeersbordpaal, enigszins doorschijnende witte tape en stembureaubordje met iets uit het lood hangende naar rechts wijzende rode pijl, aangetroffen nabij stembureau zaal Debije in Hegelsom.

15. Zien we daar linksonder toch een heel klein beetje de VVD doorschijnen bij Essentie?

16. Ter afsluiting, enkele minuten voor het sluiten van de stembureaus en voor wat het waard is, de Horst-sweet-Horst-voorspelling van de verkiezingsuitslag in Horst aan de Maas:

CDA 12
D66 2
Essentie 7
PvdA 2
SP 4

Laten we vooral hopen dat ik de plank volledig mis sla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten