maandag 8 september 2014

Intermezzo – Prijsvraag (2)

Zo, die Ferrari California kan dus mooi op stal blijven. Precies nul (0) reacties kwamen binnen op de prijsvraag (klik hier) die Horst-sweet-Horst vorige week uitschreef! Ter herinnering: het ging om deze drie vragen: 1. Welke drie figuren zijn, naast een kerk, nog meer in gestileerde vorm in de Horster bestrating weergegeven? 2. Waar liggen ze? 3. Wat is de link met de betreffende locatie?
Waren mijn vragen, me ingefluisterd door gemeenteambtenaar Roel de Jong, wellicht te moeilijk? Was u te lui? Had u het net als Mart van den Munckhof te druk? Of dacht u ‘Die prijs zal wel weer niets voorstellen, laat anderen de kastanjes maar uit het vuur halen en dan zie ik volgende week wel wat de juiste antwoorden zijn’? Had ik dan misschien expliciet moeten vermelden dat de hoofdprijs een gloednieuwe Ferrari California was? Enfin, doet er verder allemaal niet meer toe. Al zit ik natuurlijk nog wel met die Ferrari opgescheept. Misschien toch maar weer automobilist worden, temeer omdat ik ook al niet ben uitgeroepen tot ambassadeur van Greenport Bikeway, ondanks een sollicitatiebrief waarvoor ik alles uit de kast had gehaald (klik hier en hier).
Ik zou u natuurlijk kunnen straffen door die drie elementen, hun locaties en hun link met de betreffende locaties niet prijs te geven. Maar zoals al vaker gezegd ben ik heus de beroerdste niet. Dus ik weet het goed gemaakt met u en onthul bij dezen de drie locaties: de T-splitsing Gasthuisstraat-Hoofdstraat, de T-splitsing Loevestraat-Groenewoudstraat en de kruising Herstraat-Americaanseweg-Kloosterstraat. Aan u de schone taak te achterhalen welke figuren op de betreffende plekken in de bestrating zijn weergegeven en wat de link is met hun locatie. Mail uw reactie uiterlijk 14 september naar horstsweethorst@gmail.com. En ik mats u helemaal, want ondanks uw apathie van vorige week verloot ik onder de juiste inzenders (of de inzenders die de juiste antwoorden het dichtste benaderen) een toepasselijke prijs, al is het ditmaal niet meer iets in de orde van grootte van een Ferrari California.
Nu ik toch bezig ben met prijsvragen ook maar meteen de volgende. Werd me eveneens ingefluisterd door Roel de Jong en heeft opnieuw betrekking op een figuur dat is aangebracht in de bestrating. Roel mailde me daarover: ‘Wim, je vindt deze creatie in een nieuw dorp waar de inwoners zich met carnaval naar een vierpotig dier noemen. Zelf ben jij ook al ter plaatse geweest voor een van de top vijfs die je in 2010 gepubliceerd hebt. De figuur heeft direct betrekking op het thema van je top vijf ...’ Bleek een stuk eenvoudiger dan de vorige opgave, voor de oplossing hoefde ik zelfs de hulp van neef T. niet in te roepen. Maar wat denkt u? Mail uw antwoord naar horstsweethorst@gmail.com en ook hierbij verloot ik onder de juiste inzenders een prijsje. En reacties of niet: volgende week de oplossingen plus de weergave van een gesprek dat neef T. en ik hadden met de bedenker van de Horster creaties. 

3 opmerkingen:

  1. eh, enne ezel?? va Dun Ezelskop Sevenum

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Claar: en waar in Sevenum zou die ezel dan in de bestrating te zien moeten zijn? Op deze manier maak je hoogstens kans op de poedelprijs ...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hahahaha,gen idee, beej de kérk of erges op 't land(in enne stal)

    BeantwoordenVerwijderen