maandag 3 november 2014

Klein mysterie 601 – Zwembad (3)

Lachen, jongen. Deze week begrotingsbehandeling in de gemeenteraad. Op een gegeven moment gingen de Triple Helixpartners zelfs met het tractiebeheerplan aan de haal. Al kan het ook andersom zijn geweest. Helemaal zeker weet je het immers nooit nu we in dit transitiejaar ook nog eens zitten opgescheept met die kluwen van besturingsvormen. Eén vraagje trouwens: egalisatiereserve is dat nu hetzelfde als risicoreserve? Ja sorry hoor, maar de verslapping van de spanningsboog zat mij even in de weg.
Met wethouder Bob Vostermans hebben we er trouwens weer een taalkunstenaar van het kaliber Huub Dinghs en Leon Litjens bij. Dat Bob, gelijk vele van z’n collega-bestuurders graag samen aan de lat staat, mag nauwelijks een verrassing heten. Maar met ‘Dat is de onderlegger’ introduceerde hij een frase die de potentie heeft uit te groeien tot een onvervalste kraker in het Horster bestuurlijk jargon.
Volgens beproefd recept werden ook weer wat heikele punten doorgeschoven naar een commissievergadering. Altijd hetzelfde liedje als het even interessant dreigt te worden: ‘Dit is niet het moment hierover in discussie te gaan’ of ‘U wilt me verleiden tot een discussie en dat is nu niet de bedoeling’. Alsof het in de gemeenteraad ooit tot discussie komt.
Lachen was het eveneens met het zwembad. ‘Zit er vanuit de gemeente Venlo op korte termijn nieuws aan te komen over het zwembad?’, zo vroeg SP-fractievoorzitter Thijs Coppus na een uurtje of drie vergaderen. ‘Niets over gehoord’, reageerde hoofd-zwembadwethouder Ger van Rensch. Twee dagen later werd bekend dat de gemeente Venlo naast een onderzoek naar een regionaal zwembad ook een onderzoek gaat instellen naar een gemeentelijk zwembad op haar eigen kazerneterrein. Nou, dan weet je wel hoe laat het is.
En Horst aan de Maas maar ijzerenheinig volharden in het verlangen naar een regionaal zwembad op het Floriadeterrein. Zo deden hoofd-zwembadwethouder Van Rensch en assistent-zwembadwethouder Vostermans het althans voorkomen. ‘En de plannen voor een zwembad in de door Wittenhorst nagestreefde sportzone dan?’, vroeg opnieuw Thijs Coppus. Bob Vostermans: ‘We hebben kennisgenomen van het initiatief en vinden het in de basis een goede ontwikkeling. Niet meer en niet minder.’ Thijs Coppus: ‘Maar wordt ook gesproken over het eventueel onderbrengen van het zwembad in de sportzone?’ Bob Vostermans: ‘Door het college niet.’ Wittenhorst-voorzitter Ton Hagens twee dagen later in Hallo Horst aan de Maas (klik hier): ‘Het College van B&W was enorm enthousiast en zij gaat de komende maanden onderzoeken of ons plan haalbaar is.’
Lachen, jongen.

1 opmerking: