maandag 6 april 2015

Top 5 – Stukjes die er niet van zijn gekomen door alle beslommeringen met 'Friends ovver de grens'

Liefhebbers van ongenuanceerde aanvallen op het CDA, messcherpe analyses van raads- en commissievergaderingen of verwonderde beschouwingen over mallotigheden in de Horster openbare ruimte moet ik ditmaal helaas teleurstellen. Friends ovver de grens, de Hegelsomse manifestatie waaraan Horst-sweet-Horst een bijdrage leverde (klik hier), slurpte afgelopen week nagenoeg al mijn tijd en aandacht op. Stukjes waarvan ik me had voorgenomen ze te schrijven, bleven daardoor ongeschreven. Wellicht komt het er de komende weken nog van. Of ze worden ingehaald door de actualiteit. Of de vragen die ik in die stukjes wilde opwerpen, zijn intussen beantwoord. Waarover ik dan had willen schrijven? De Horst-sweet-Horst top 5 van stukjes die er niet van zijn gekomen door alle beslommeringen met Friends ovver de grens:

5. Het rumoer van Eric Beurskens.
Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 17 maart had raadslid Eric Beurskens (Essentie) het over ‘een ander dossier dat hoogstwaarschijnlijk de komende tijd nog rumoer gaat geven’ (klik hier en ga naar 1.06.00 minuten). We zijn nu drie weken later. Het rumoer is vooralsnog uitgebleven. Wanneer komt het en waarover gaat het?

4. Een stinkend zaakje.
Eric Beurskens mag er genoegen in scheppen enige spanning op te roepen, zelf ben ik geen haar beter. Op 9 maart schreef ik (klik hier) over ‘een stinkend zaakje dat (nog) niet aan de openbaarheid kan worden prijsgegeven’. Een maand later is dat nog steeds zo. Maar het is me werkelijk een raadsel hoe het kan dat dit stinkende zaakje nog altijd niet via andere wegen dan Horst-sweet-Horst de openbaarheid heeft bereikt. Journalistieke slaapkoppen!

3. Het Nieuw Gemengd Bedrijf.
Zowel De Volkskrant als NRC Handelsblad publiceerden afgelopen week een paginagroot interview met Marcel Kuijpers, initiatiefnemer van het Nieuw Gemengd Bedrijf. Drie opmerkelijke citaten uit het NRC-interview:
1. ‘Het Nieuw Gemengd Bedrijf is geen bedrijf.’
2. ‘Wij vinden kippen die buiten komen onverantwoord.’
3.
Zou-ie dat nou werkelijk menen: 300 kilo kip per jaar voor een bijstandsmoeder met drie kinderen?

2. PSV TV.
Wat is er in hemelsnaam in Omroep Reindonk gevaren om sinds enige tijd PSV TV uit te zenden? Waarom geen Wittenhorst TV? Waarom geen Sparta’18 TV? Waarom geen VVV TV? Ligt hier een the winner takes it all-achtig opportunisme aan ten grondslag? Als Feyenoord volgend jaar kampioen dreigt te worden, dan Feyenoord TV? En waarom heeft Roy Bouten hierover nog geen woedende raadsvragen gesteld?

1. De fontein.
Produceert die peperdure fontein op het Sint-Lambertusplein wel geluid? Of wordt steevast als ik nader het geluid uitgezet? Of moet ik naar de audicien? Welke tien deuntjes worden ten gehore gebracht? Wat is er gebeurd met de vijf door Horst-sweet-Horst aangedragen fonteindeuntjes (klik hier)?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten