maandag 6 april 2015

Top 5 – Tegeltjes in Grenspost E aan de Tongerloseweg

Met veel plezier heeft Horst-sweet-Horst gisteren een onderdeel van de manifestatie Friends ovver de grens in Hegelsom voor zijn rekening genomen (klik hier). Dat betekende wel dat ik me een aantal opofferingen moest getroosten. Zo zat ik gisteren de hele middag vastgekluisterd (figuurlijk dan) aan de M. Niks mis met die M, een prachtige M zelfs en ik heb een fantastische middag beleefd bij de M, maar dit betekende wel dat ik de overige verrukkingen van de openingsmanifestatie van de acht Grensposten aan me voorbij moest laten gaan. Voor mij géén optreden van shantygroep De Maashave bij de O, géén minitoneelstukje van De Vrije Spelers bij de G, géén pannenkoekjes bij de E aan de Tongerloseweg, géén voordracht in Sevenums dialect van Mien Wijnhoven bij de L, géén demonstratie van De Locht bij de S, géén graffiti spuitende Kronenbergse jongeren bij de E bij station Horst-Sevenum. Een Horst-sweet-Horst top 5 van Friends ovver de grens-acts zit er daarom niet in.
Misschien nog wel erger: een Horst-sweet-Horst top 5 van Hegelsomse Grensposten zit er niet eens in. De graffiti-E, de O in de vorm van een windwatermolen, de in de S verstopte Keltische boomhoroscoop: ik moet ze allemaal nog gaan bekijken. Zelfs de op de H in volle glorie herrezen vijftigjarige Haan – zoals u weet de nummer 1 uit de Horst-sweet-Horst top 5 van kunstwerken in de Horster buitenruimte (klik hier) – heb ik vooralsnog aan mij voorbij moeten laten gaan. De overige vier kunstwerken in de vorm van een letter heb ik intussen wel met eigen ogen aanschouwd. Daaruit heb ik alvast één conclusie getrokken: de samenstelling van die Horst-sweet-Horst top 5 van Hegelsomse Grensposten wordt nog a hell of a job.
Wat eveneens een lastige opgave was: het samenstellen van een Horst-weet-Horst top 5 van tegeltjes in de E aan de Tongerloseweg. Verkeerde ik na de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart nog in de overtuiging dat we voor vele jaren waren verlost van tegels en tegeltjeswijsheden, nu blijkt juist dat we er voor tientallen jaren aan vast zitten. De betonnen E aan de Tongerloseweg is namelijk bekleed met vierhonderd tegeltjes die zijn beschilderd en van opschriften zijn voorzien door de bevolking van Hegelsom. Dit heeft geleid tot een kunstwerk waarvoor je de tijd moet nemen. Ik heb dat gedaan, maar desondanks blijft een Horst-sweet-Horst top 5 van tegeltjes in de E aan de Tongerloseweg een riskante operatie. Toch heb ik me eraan gewaagd:

5.

4.

3.

2.

 1.
U zou natuurlijk een heel andere keuze maken. Mail daarom uw persoonlijke top 5 van tegeltjes in de E aan de Tongerloseweg naar horstsweethorst@gmail.com! Die top 5 mag natuurlijk vergezeld gaan van een motivatie. Maar motivatie of niet: met alle plezier publiceer ik uw top 5 op Horst-sweet-Horst. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten