maandag 6 juli 2015

Intermezzo – Weisterbeekschool (2)

Drie weken geleden publiceerde ik hier een stukje over de oude schoolfoto’s die kort tevoren waren opgehangen aan de gevel van de voormalige Weisterbeekschool. Ik schreef onder meer:
Na de verbouwing was de Weisterbeekschool mijn school niet meer. Maar sinds deze week heb ik mijn oude school toch weer een beetje terug. Een samenwerkingsverband tussen school en Wonen Limburg heeft ertoe geleid dat de foeilelijke witte trespaplaten boven de ramen van de voormalige Weisterbeekschool voortaan worden bedekt door dertig oude schoolfoto’s. De Weisterbeekschool, toen nog Jongensschool geheten, werd in 1921 gebouwd naar een ontwerp van de Roermondse architect Caspar Franssen. Ze bleef dienstdoen tot 1984, toen tegen de oudbouw aan een nieuwe school verrees. De oude, waarvoor even de sloophamer dreigde, werd omgetoverd in een appartementencomplex. 
Enkele dagen later schonk ook Omroep Reindonk in zijn televisie-uitzending aandacht aan de schoolfoto’s (klik hier). Het commentaar bij het 48 seconden durende filmpje luidt als volgt:
Dertig jaar lang was volgens velen de oude Weisterbeekschool in Horst de Weisterbeekschool niet meer. Maar sinds kort is de oude school weer een beetje terug. Een samenwerkingsverband tussen de basisschool en Wonen Limburg heeft ertoe geleid dat de witte trespaplaten boven de ramen van de voormalige Weisterbeekschool voortaan worden bedekt door dertig oude schoolfoto’s uit de periode 1921 en 1984. De Weisterbeekschool, toen nog Jongensschool geheten, werd in 1921 gebouwd naar een ontwerp van de Roermondse architect Caspar Franssen. Het gebouw bleef dienstdoen tot 1984, toen tegen de oude school aan een nieuwe school werd gebouwd. De oude school werd omgebouwd tot een appartementencomplex.
Hoe het kan dat beide teksten nagenoeg identiek zijn? ‘Toeval, kan gebeuren als je allebei vist in een kleine vijver, verder niet te moeilijk over doen’, zegt degene die het zou moeten weten. Die vermoedelijk ook van mening is dat je niet te moeilijk moet doen over een fiets gappen. Of ongevraagd bloemen plukken uit andermans tuin.

2 opmerkingen:

  1. Zou het kunnen dat Omroep Reindonk dit stukje al enkele dagen klaar had liggen, maar dat er iemand gelekt heeft?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben jij niet toevallig ook de tekstschrijver van omroep Reindonk?

    BeantwoordenVerwijderen