maandag 24 augustus 2015

Intermezzo – Elbert

Ja, ik had inderdaad ook willen schrijven over de ingezonden brief van voormalig CDA-gemeenteraadslid Elbert Joosten,
deze week gepubliceerd in Hallo Horst aan de Maas (klik hier), waarin hij D66 en diens vertegenwoordiger Andries Brantsma met de grond gelijk maakt. Sterker nog, mijn reactie was al gereed. Bij nader inzien heb ik besloten toch af te zien van publicatie: een Horst-sweet-Horst-stukje zou veel te veel eer zijn voor een schaamteloze ingezonden brief van iemand die anderen ‘schaamteloze stukjes’ en ‘vergaand negativisme’ verwijt. 

1 opmerking:

 1. In de Hallo van afgelopen week,laat "Maakt Niets" weten het inderdaad goed begrepen te hebben wat de exacte rol van de Raad en de Commissies is. Over de toon van stukjes en de vragen van D66 kun je van mening verschillen, dat mag, maar niet over de inhoud.

  De vele vragen die er gesteld worden hebben alles te maken met het feit dat dit College er vaak voor kiest om vragen niet, onvolledig, of zelfs onjuist te beantwoorden. Hierover zijn veel voorbeelden te noemen, bezoek maar eens een vergadering. Sommige partijen klagen daar al langere tijd over. De oorzaak van de vele vragen ligt voor een deel dus zeker bij dit College.
  Lees voor de aardigheid eens de uitnodiging voor de bijeenkomst over het zwembad eens goed, en zoek dan eens op wat de Gemeenteraad nu echt heeft besloten.

  Daarnaast is het voor CDA-ers en CDA aanhangers in Horst a/d Maas nog altijd niet voor te stellen wat het voeren van oppositie inhoudt. Het CDA in Den Haag begrijpt dit wel. Dat doet een heel leven in het pluche met je.

  Alleen al wat dat betreft, en ook voor het leereffect van de huidige CDA-ers zou het voor Horst een verademing zijn als het CDA de volgende raadsperiode eens Niet in het College zou zitten.

  Tieske oet Horst

  BeantwoordenVerwijderen