maandag 24 augustus 2015

Ingezonden – Andries Brantsma deugt

De als altijd ongezouten mening van Jan Duijf (Kloosterstraat Horst) over de ingezonden brief van Elbert Joosten, deze week verschenen in Hallo Horst aan de Maas (klik hier).

Andries Brantsma deugt

Elbert Joosten, ooit CDA-raadslid in onze gemeente, probeert middels een ingezonden brief in Hallo Horst aan de Maas de vloer aan te vegen met Andries Brantsma en bestempelt D66 in één adem als dom en duur. Over de betekenis van die brief voor de Horster politieke cultuur wil ik enkele opmerkingen maken.
Andries Brantsma is in de Horster politieke arena het typische voorbeeld van een buitenstaander met een kritische mening. De in Friesland geboren Brantsma houdt in zijn intelligente en doorwrochte analyses de Horster politieke machthebbers voortdurend een spiegel voor: hij toont projecten die geldverspillend zijn, laakt bestuur dat onvoldoende eerlijk en transparant is en demonstreert hoe een politieke elite tot vriendjespolitiek kan komen. Hij komt regelmatig met alternatieve voorstellen voor de politiek van de coalitiepartijen.

Elbert Joosten vindt de vragen van D66 vaak dom en pleit voor het gebruiken van het boerenverstand. Dat is niet eerlijk, want er is maar één partij die in Horst het agrarische weten in pacht heeft. De partij van Joosten zelf: het CDA natuurlijk (klik hier).

Voor mij zijn de op de man gespeelde insinuaties van Elbert Joosten een schoolvoorbeeld van de intolerante arrogantie van een CDA'er die vervuld is van zijn eigen gelijk en niet buiten zijn eigen denkkaders kan treden. Het CDA in onze gemeente zou publiekelijk afstand van de brief moeten nemen. Of wil het CDA de verdenking op zich laden te tolereren en goed te keuren dat partijgenoten politieke tegenstanders zo mies en vies behandelen?

Jan Duijf  Kloosterstraat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten