maandag 3 augustus 2015

Top 5 – Positieve kanten aan de vernieling van enkele Hegelsomse en Sevenumse abri’s (‘bushokjes’)

In de nacht van woensdag op donderdag trokken vandalen op de Stationsstraat in Hegelsom en de Horsterweg in Sevenum een spoor van vernieling. Onder meer een digitaal aankondigingsbord en het glas van vier abri’s (ook wel ‘bushokjes’ genoemd) moesten het ontgelden. Na het bekend worden van dit nieuws (klik hier) overspoelde een vloedgolf van verontwaardiging Horst aan de Maas. Op Facebook werd het opsporingsbericht van de politie bijvoorbeeld bijna 450 keer gedeeld en leidde het tot meer dan vijftig overwegend heftige reacties (klik hier).
Zoals bekend is Horst-sweet-Horst altijd geneigd de zaken van de zonnige zijde te bezien. Niets zo gruwelijk of er zitten ook positieve kanten aan. Bij bovengenoemde vernielingen is dat niet anders. De samenstelling van de Horst-sweet-Horst top 5 van positieve kanten aan de vernieling van enkele Hegelsomse en Sevenumse abri’s bleek bij een overschot aan positieve kanten zelfs nog een hele klus. Toch is het na lang wikken en wegen gelukt. Komt-ie:
5. De transparantie van de betreffende abri’s was spreekwoordelijk. Zo spreekwoordelijk dat het met de regelmaat van de klok voorkwam dat mensen met hun snufferd tegen het abriglas aanliepen. Dat is er nu gelukkig niet meer bij.   

4. De vandalen zijn zo netjes geweest hun frustraties bot te vieren op dingen. Mensen, dieren, planten: allemaal bleven ze gespaard.
3. Mét glas waren de abri’s bij tropische temperaturen een hel, zónder glas zijn ze op dagen als vandaag hemels. Heerlijk verkoelend briesje en schaduw op de koop toe. Wat wil je nog meer?

2. Met hun actie zorgen de vandalen voor een substantiële impuls voor de door de bouwcrisis zo zwaar getroffen glasboeren.
1. De strooptocht van de vandalen vestigt weer eens de aandacht op de onvoorstelbare lelijkheid van de abri’s in onze contreien. En die aandacht is alleen maar positief: hopelijk worden de verantwoordelijken nu eindelijk wakker en halen ze de fantastische betonnen abri’s, die ik me herinner uit de jaren zeventig en waarvan er nu enkele staan te verpieteren bij een visvijver in Broekhuizenvorst,
uit de mottenballen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten