maandag 28 september 2015

Intermezzo – Tweetbundels (1)

Herinnert u het zich nog? Ruim een jaar geleden: Horst-tweet-Horst – 1e Horster Twittershow (klik hier). Met het gedicht De Mus van Jan Hanlo (‘Tjielp tjielp’) vertaald in zeven talen (klik hier), maar vooral met Jan Dirk van der Burg die voordroeg uit zijn Tweetbundels én zijn zesde Tweetbundel presenteerde. Die heeft als titel Elly en bevat een niet-representatieve selectie uit de op dat moment 46 duizend tweets van het Melderslose twitterkanon Elly Michiels-Fleuren (twitter.com/elly_emf38).
Inmiddels zijn tien Tweetbundels verschenen. Maar wat zijn dat eigenlijk, Tweetbundels? In de woorden van Jan Dirk: ‘Tweetbundels zijn ongevraagde autobiografische bloemlezingen van de beste Twitteraccounts. Een nieuwe vorm van biograferen van de meest intrigerende levens op het “tweede scherm”.’ En: ‘Een vorm van analoog retweeten. Een adequate manier om een beeld van personen vast te leggen die je persoonlijk niet kent, maar alleen volgt via de informatie die zij zelf prijs geven aan het publiek.’
Jan Dirk heeft nu het plan opgevat de tien bundels te verzamelen in een zogeheten Tweetbundelbox. Daarvoor heeft hij geld nodig, twintigduizend euro. Om dat bij elkaar te harken is hij een crowdfund-campagne begonnen. Die heeft het briljante motto ‘Met de Tweetbundelbox heb je zonder de digitale overlast, het beste van Twitter in de kast.’
Hoewel zich vrijdag een breukje in mijn voorheen zo goede relatie met Jan Dirk heeft voorgedaan, wil ik u bij dezen graag oproepen om te doneren, zodat die Tweetbundelbox er komt. Klik daarom vooral hier, waar u er alles over leest, hoort en ziet. En wat niet genoeg kan worden benadrukt: de afzonderlijke Tweetbundels zijn uitsluitend en alleen tijdens de nog 43 dagen durende crowdfund-campagne verkrijgbaar. Heeft u al meer dan een jaar verlangend zitten uitkijken naar de Tweetbundel van Aad de Mos, Halina Reijn of Elly Michiels-Fleuren? Dan is dit uw kans! Doneer minimaal vijftien euro en u ontvangt een Tweetbundel naar keuze. Zeker de bundel Elly-tweets (‘Activistisch varkenshoudster uit de kop van Noord-Limburg’) mag natuurlijk in geen enkele Horster boekenkast ontbreken.
P.S. 1 En nu bent u natuurlijk vooral benieuwd naar dat breukje. Welnu, vrijdag facebookte (klik hier) en twitterde (klik hier) Jan Dirk dat hij een dag later de bundels Lionel, Arie Wim en Halina zou voordragen op Crowdfest, een live crowdfunding festival in Amsterdam. Op mijn logische vraag ‘En Elly dan?’, reageerde Jan Dirk met: ‘Die heb ik vandaag al in het zonnetje gezet, Wim.’ Wat me een pertinente leugen lijkt, aangezien Elly (inmiddels bijna 55 duizend tweets) er niet over heeft getwitterd. En als Elly er niet over twittert, kan het onmogelijk waar zijn.  

P.S. 2 Ondanks het breukje heb ik goed nieuws voor de grote Horster fanbase van Jan Dirk: de onderhandelingen over een nieuw optreden alhier zijn gaande! Hopelijk binnenkort meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten