zondag 21 februari 2016

Intermezzo – Twan Huys

Horst-sweet-Horst heeft een primeur: Twan Huys, ózzen Twan Huüs, komt naar Horst! Nou neem ik aan dat Twan gezien z’n Zaerums-Hoarsterse wortels wel vaker in Horst aan de Maas vertoeft, maar ditmaal betreft het een openbaar optreden inclusief signeersessie. En wel bij Bruna. Op maandag 7 maart, ergens in de avonduren. Heb ik uit doorgaans uiterst betrouwbare bron vernomen.
Aanleiding is natuurlijk De Clintons, het door Twan geschreven, onlangs gepubliceerde boek over Bill en Hillary Clinton. Ik heb het nog niet gelezen (weet zelfs niet of ik het wel ga lezen), dus verwacht er van mij geen oordeel over. Het zal me wel benieuwen of Twan op 7 maart (het begin van) een antwoord kan geven op de vragen die Jan Terlouw gisteren stelde over de Clintons in een memorabel interview in De Volkskrant:  
‘Neem die Clintons. Tweehonderdduizend dollar voor een lezing. Wat is dat voor moraal? Waarom denk je dat je dat waard bent? Hoe wil je nou president worden van de Verenigde Staten als je zo met geld omgaat?’
Of ik zelf ook aanwezig ben op 7 maart? Weet ik nog niet. Misschien sta ik wel op de zwarte lijst van Twan of Bruna na het licht kritische Horst-sweet-Horst-stukje van vorige week (klik hier) en wordt me de toegang ontzegd. Zou trouwens interessant zijn als Twan wat dieper wil ingaan op vorige week – ook al in De Volkskrant – gedane uitspraken als ‘Ik wilde niet eindigen tussen de aspergevelden in Limburg’ of ‘Limburgers lijden een beetje aan een Calimero-complex’.
Intussen heb ik uit doorgaans uiterst betrouwbare bron eveneens vernomen dat het gerucht als zou Bruna uit Horst verdwijnen na de renovatie van winkelcentrum Kloosterhof, niet meer dan een gerucht is. Gelukkig maar. Ik weet, ook over Bruna heb ik me in het verleden wel eens licht kritisch uitgelaten (klik hier), maar laten we ons gelukkig prijzen met in elk geval één boekhandel (of iets dat daar dicht bij in de buurt komt) in Horst. En laten we ons vooral ook gelukkig prijzen met het deskundige en enthousiaste personeel in het Horster filiaal en de bijzondere activiteiten die het met enige regelmaat organiseert.

1 opmerking: