maandag 15 februari 2016

Top 5 – Met kranten dichtgeplakte Horster ramen

‘Ik ben in een ontzettend harmonieus gezin geboren, dus de enige manier om het spannend te maken, is om mensen te ontmoeten en naar plekken te gaan waar wel wat gebeurt. Ik wilde niet eindigen tussen de aspergevelden in Limburg.’
Aldus Twan Huys, ózzen eigen Twan Huüs, zaterdag in De Volkskrant. Ach, het is maar hoe je het bekijkt: persoonlijk vind ik het best goed toeven tussen de aspergevelden – en nog veel beter tussen de aspergebedden. Uit de wind, in de luwte. En toch gebeurt er van alles. Dat wil zeggen: als je er oog voor hebt.
Twan bedoelt eigenlijk: ‘In Limburg is de wereld met kranten dichtgeplakt.’ Het was me liever geweest als hij dat ook met zoveel woorden had gezegd. Waarom? Omdat ik al tijden zat te wachten op een geschikt moment om de Horst-sweet-Horst top 5 van met kranten dichtgeplakte Horster ramen te publiceren. En ik zou geen geschikter moment kunnen bedenken dan het moment waarop iemand, ózzen eigen Twan Huüs nog wel, zou zeggen: ‘In Limburg is de wereld met kranten dichtgeplakt.’ Hoewel Twan dat dus helaas niet heeft gezegd, heb ik besloten toch maar vandaag over te gaan tot publicatie van die top 5. Anders blijft zo’n top 5 misschien nog wel jaren op de plank liggen (zoals bekend gaat de daling van de oplagecijfers van kranten gelijk op met de terugloop in het bezigen van de uitdrukking ‘In Limburg is de wereld met kranten dichtgeplakt’). Dus hier komt-ie, de exclusieve Horst-sweet-Horst top 5 van met kranten dichtgeplakte Horster ramen:

5. Zwaluwstraat, Horst (met excuses voor de slechte kwaliteit van de foto)
Mag je dit eigenlijk nog wel dichtplakken noemen? Is dit misschien een permanente vorm van decoratie?

4. Bernadettelaan, Tienray (met dank voor de foto aan EvM alias LP)
Zó’n klein raam en dan niet eens de moeite nemen het helemaal dicht te plakken. Jammer.

3. Schenck van Nijdeggenstraat, Sevenum
Ook hier valt nog het nodige aan te verbeteren. Duidelijk een haastklusje, nu hangt de onderste rij een beetje te wapperen. En als je dan toch bezig bent, voeg er dan boven ook nog maar een strook aan toe, zodat het hele raam bedekt is. Het oog wil ook wat.

2. Nusseleinstraat, America
Jammer van die bovenste rij, die voornamelijk uit reclamepagina’s bestaat. Aanwijzing 43b van het Handboek voor het dichtplakken van ramen stelt immers dat een mix van advententie- en redactionele pagina’s te allen tijde valt te prefereren.  

1. Jacob Merlostraat, Horst
De absolute klassieker onder de met kranten dichtgeplakte Horster ramen. Inmiddels kennen generaties Horstenaren dit pand niet anders dan met kranten dichtgeplakt. Valt niet ergens vast te leggen dat dit voor eeuwig zo blijft? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten