maandag 30 mei 2016

Klein mysterie 700 – Stiekeme stickers (2)

‘Vermoedelijk zullen deze vragen wel weer onbeantwoord blijven’, zo schreef ik twee weken geleden mismoedig (klik hier). Inmiddels is twintig procent van die mismoedigheid weg: één van mijn vijf vragen is beantwoord.
Het ging over een zogeheten stiekeme sticker op de rolluiken van een woonhuis. Daarop aangebracht door criminelen ten teken dat in de betreffende woning iets te halen viel. Aangetroffen door ‘een bewoner uit Horst’, aldus Omroep Reindonk. Hoogst verontrustend natuurlijk, meer dan voldoende aanleiding om de Horster rolluikbezitters in opperste staat van paraatheid te brengen. Het vreemde was alleen dat de Horster politie er via haar communicatiekanalen nergens melding van maakte, terwijl de omroep wel citeerde uit een bericht van ‘de politie’. Logische vraag: ‘Waarom heeft de Horster politie op haar eigen kanalen geen bericht over gemarkeerde rolluikstickers geplaatst?’ Antwoord, deze week ontvangen van de politie (waarvoor hulde en dank): de Horster politie heeft geen melding gemaakt van stiekeme stickers op Horster rolluiken omdat haar niets bekend is over onlangs op Horster rolluiken aangetroffen stiekeme stickers.
Nu nog antwoorden op de overige vier vragen (‘Waar woont die “bewoner uit Horst” eigenlijk? Wanneer heeft hij of zij de sticker aangetroffen? Op wie beroept Reindonk zich? Het zal toch niet zo zijn dat Reindonk het bericht op Dichtbij (klik hier) klakkeloos heeft overgenomen en op eigen gezag “een bewoner van de Oranjelaan in St. Odilienberg’ heeft veranderd in ‘een bewoner van Horst”?’) en ook de laatste tachtig procent van mijn mismoedigheid is weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten