donderdag 23 maart 2017

Ingezonden – Het bouwen begint vandaag

Wat volgt is een ingezonden stuk: de mening van de schrijver is niet noodzakelijk dezelfde als die van Horst-sweet-Horst. Klik hier voor de spelregels voor ingezonden stukken.
Op 15 maart vonden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Hét moment voor het Nederlandse volk om zich uit te spreken over de afgelopen kabinetsperiode, zijn volksvertegenwoordiging, en, misschien nog wel belangrijker, om zich uit te spreken over de koers die Nederland de komende jaren gaat volgen. Europa keek over onze schouder mee. Ontstaat er na de Brexit een domino effect? Roept het Nederlandse volk het populisme een halt toe?
Een aantal beschouwingen heeft u hier al kunnen lezen bij de verkiezingsterzijdes. Het opkomstpercentage was een overwinning voor de democratie. Ook jongeren vonden massaal hun weg naar de stembus. De uitslag echter, was zwaar teleurstellend voor de PvdA. Daar valt niet omheen te draaien. Een gedeelte van de kiezers besloot een andere partij het vertrouwen te gunnen. In Horst aan de Maas kregen we nog maar 922 stemmen. Een stevig verlies. Ook dat hoort bij onze democratie. Maar deze teleurstelling over de uitslag maakte al snel plaats voor strijdlust. Strijdlust die juist na 15 maart is toegenomen. Wij blijven strijden voor een fatsoenlijke samenleving en wij blijven bouwen aan de sociaaldemocratie. In Nederland. In Horst aan de Maas.

De PvdA heeft altijd haar verantwoordelijkheid genomen en zal dit ook blijven doen. Niet altijd als coalitiepartner, maar wel als uw volksvertegenwoordiging. De 600.000 mensen die ons het vertrouwen hebben gegeven, waarvan een kleine 1.000 in Horst aan de Maas verdienen dat. De mensen die dit keer hun vertrouwen ergens anders hebben neergelegd verdienen dat. En de mensen die thuis zijn gebleven verdienen dat.

Onze manier om dat te doen is de zaaltjes uit en de woonkamers in. Het gesprek aan gaan. Op 28 maart is daarom de volgende klapstoelzitting van PvdA Horst aan de Maas. En waar kan dat beter dan bij Landgoed De Gortmeule, waar vandaan een burgerinitiatief wordt ontwikkeld om te komen tot een groene corridor tussen het noorden van Horst en de Castenrayse Vennen. We starten om 20.00 uur. Om 21.30 uur verzamelen we de conclusies en klappen we de stoelen in.

Voor deze klapstoelzitting nodigen we frisse denkers en doeners van harte uit, om samen concrete oplossingen te bedenken voor grote en kleine maatschappelijke knelpunten. Bij de Gortmeule zou het zomaar eens kunnen gaan over de waarde van groene corridors in ons mooie buitengebied, over de kracht van burger-energie coöperaties en het jongerenactieplan voor de PvdA.

Het vertrouwen zal teruggewonnen moeten worden en het bouwen gaat verder.

Het bouwen begint vandaag.

Marjolein Selen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten