donderdag 15 juni 2017

Top 5 – Onneembare Melderslose vestingen

Had ik iets gemist? Was de Derde Wereldoorlog uitgebroken? Zat er een scheurtje in de kerncentrale van Tihange? Had Donald Trump op een verkeerde knop gedrukt? Of was de eeuwenoude strijd tussen Melderslo en Lottum soms opnieuw opgelaaid?

Ik schrok me een hoedje toen ik vanochtend door Melderslo fietste. Waar ik ook kwam: doodstil, geen levend wezen op straat te bekennen en overal gebarricadeerde huizen. Dat wil zeggen: berolluikte huizen.
Eenmaal thuis natuurlijk meteen alle media, al dan niet sociaal, gecheckt. Dat stelde me weer enigszins gerust, want uit niets bleek dat Melderslo en aanpalende gebieden door een ramp van enigerlei omvang waren getroffen. Wat er dan wel aan de hand was in Melderslo? Werkelijk geen idee! Misschien een collectieve oefening voor het geval zich in de nabije toekomst enig onheil mocht aandienen in de orde van grootte zoals hierboven aangeduid? 
Hoe het ook zij, vanmorgen is mij zonneklaar geworden dat Melderslo zijn mannetje kan staan du moment dat de pleuris uitbreekt. Laat Melderslo een voorbeeld zijn voor andere nederzettingen in deze contreien! Als klein Horst-sweet-Horst-eerbetoon hierbij de Horst-sweet-Horst top 5 van onneembare Melderslose vestingen, waargenomen op de ochtend van 15 juni 2017. Komt ie:

5.
Waar gehakt wordt, vallen helaas ook wel eens spaanders: helemaal onneembaar is deze vesting natuurlijk niet. Wat dacht u van het dakraam? En van het wc-raampje? En niet te vergeten van het rolluik voor het kamerraam dat net niet helemaal tot beneden is uitgerold? 

4.
De buren moeten het duidelijk nog een beetje leren, maar de bewoners van het huis links zijn écht goed bezig. En mocht er bij nader inzien helemaal niets aan de hand zijn, dan is het heerlijk chillen op dat bankje.

3.
Als de nood echt aan de man komt, dan valt wellicht nog te overwegen om ook de luiken te sluiten (vooropgesteld dat het geen neppers zijn).

2.
Mooi om te zien dat hier helemaal het zekere voor het onzekere is genomen door het raam linksonder (of is het de voordeur?) extra te barricaderen (en misschien ook wel te camoufleren) met een struik.

1.
Laat de Derde Wereldoorlog/de radioactieve straling/Trump/de Lottumers maar komen! Perfect!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten