woensdag 10 januari 2018

Intermezzo – In Limbo

En zo promoveer je ineens tot ‘videokunstenaar’! Eerlijk gezegd ben ik daar wel een beetje verlegen onder. Als ik mezelf op filmgebied al iets zou willen noemen, dan toch eerder ‘een onbijzondere vastlegger van een uitsnede van de (Horster) werkelijkheid’. Maar als anderen me een videokunstenaar willen noemen, heb ik daar uiteraard geen bezwaar tegen. Integendeel, ik voel me zelfs vereerd.

Wat is het geval? Dit weekend vindt in Venlo het Limburg Film Festival plaats (klik hier voor alles wat u daarover wilt weten). Drie videokunstenaars uit Horst aan de Maas (Sanne Aben, Frank Schijven en Teun Verbeek) en ondergetekende hebben het verzoek gekregen daaraan een bijdrage te leveren. Opdracht was om met filmpjes een verbinding tot stand te brengen tussen de drie hoofdlocaties van het festival, Filmtheater De Nieuwe Scene, de City Cinema en het Limburgs Museum. Dit heeft geleid tot vijftien korte films, in lengte variërend van 16 tot 57 seconden. Deze films zijn op vijftien locaties te bekijken door middel van het scannen van een qr-code.


Als tegenprestatie voor het ontwerpen van die route mogen we in Het Nieuwe Baken (Brouwersplaats 4 in Venlo) eigen videoproducties laten zien. Dit zijn in totaal elf video-installaties, projecties en korte films geworden, die we presenteren onder de titel In Limbo.


Over mijn eigen bijdrage (zes filmpjes voor de route en één installatie voor In Limbo) ga ik hier niets zeggen. Over de bijdragen van de drie anderen ook niet. Of toch wel: die zijn werkelijk fan-tas-tisch! Ontroerend, grappig, intrigerend, veelzeggend, vragen oproepend en nog veel en veel meer. U gelooft me niet? Kom dan zelf kijken, zou ik zeggen. Kunt u ook het kaf van het koren scheiden, ofwel de onbijzondere vastleggers van een uitsnede van de werkelijkheid scheiden van de ware videokunstenaars.


De route met de qr-codes kent geen openingstijden: de filmpjes zijn het hele weekend te zien. Bij In Limbo bent u van harte welkom op vrijdag tussen 20.00 en 22.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 13.30 en 18.00 uur. De toegang is gratis. De opening vrijdag om 20.00 uur wordt overigens luister bijgezet door het Martinuskoor. Ook daarbij bent u van harte welkom. En dan hoor ik dan (of later) wel van u of u van mening bent dat die Horstenaren de Venlonaren nu eens een vies poepje hebben laten ruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten