vrijdag 16 februari 2018

Top 5 – Ergernissen over de oproep van de PvdA Horst aan de Maas om Nienke Wijnhoven naar de overwinning in The Voice of Holland te stemmen

In de Tweede Kamer bleek deze week dat een oppositiepartij die ineens coalitiepartij wordt rare sprongen kan maken (D66: Pechtold inzake Zijlstra; Ollongren inzake referendum). Vandaag blijkt dat een politieke partij in doodsnood nog raardere sprongen kan maken. De PvdA Horst aan de Maas roept ‘ons’ op haar Facebookpagina (klik hier) namelijk op Nienke Wijnhoven vanavond naar de overwinning in The Voice of Holland te stemmen:

‘Op 21 maart vechten we om de steun van 32.260 kiesgerechtigden. Vanavond staan we als 1 blok achter Nienke. Een leger van 42.455 stemmers verovert Hilversum en Nederland. Samen stemmen we Nienke Wijnhoven naar de overwinning!’
Mijn top 5 van redenen waarom ik me ongelooflijk erger aan de oproep van de PvdA om Nienke Wijnhoven vanavond samen naar de overwinning in The Voice of Holland te stemmen:


5. De PvdA loopt vooruit op de feiten. Wat als Nienke vanavond de ene valse noot aan de andere rijgt (wat ik haar niet gun)? Wat als Nienke vanavond goddelijk zingt (wat ik haar gun), maar een andere deelnemer nog goddelijker? Moeten ‘we’ dan nog steeds op Nienke stemmen?

4. De PvdA maakt op geen enkele manier duidelijk waarom we op Nienke zouden moeten stemmen. Omdat ze zo goed zingt? Omdat ze inwoner van Horst aan de Maas is? Omdat we trots op haar moeten zijn? Omdat ze het gedachtegoed van de PvdA aanhangt? (Zouden we van de PvdA trouwens ook op Nienke moeten stemmen als ze opvattingen zou hebben die haaks staan op die van de PvdA?)

3. Ik vind het beangstigend als een volk, een land, een provincie, een gemeente op gezag van een politieke partij domweg als één blok achter iets of iemand moet gaan staan. Je zou je als inwoner van Horst aan de Maas bijna schuldig moeten voelen als je vanavond op een andere deelnemer stemt of als je niet stemt omdat je VVV-FC Groningen prefereert boven The Voice of Holland.

2. De PvdA wil op deze manier gratis of in elk geval goedkoop meeliften op een succes waaraan ze bij mijn weten nul komma nul heeft bijgedragen. (Dat de PvdA Horst deze oproep midden in de verkiezingstijd doet is natúúrlijk puur toeval. Of zou de PvdA soms hopen dat Nienke zich door deze oproep publiekelijk achter de PvdA zal scharen?)

1. De PvdA begeeft zich op een terrein waarop ze helemaal niks te zoeken heeft. Laat de PvdA zich alsjeblieft beperken tot datgene waartoe ze op deze aarde is: politiek bedrijven. De praktijk wijst uit dat dit al moeilijk genoeg is.

3 opmerkingen:

 1. Er zijn ergere dingen om je over druk te maken Wim. Lijkt toch een beetje op azijnpissen
  Mart

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. voor iemand die al jaren, en heel vaak terecht, vindt dat mensen Horst mien Horst "verschandaliseren" zou je ook een top 5 kunnen maken van mensen die dit Horster Talent steunen.
   Piet Berden

   Verwijderen
 2. Beste Wim, ik hoop voor je dat je belangrijkere dingen aan je hoofd hebt dan je hier druk om te maken. Marcel

  BeantwoordenVerwijderen