vrijdag 16 maart 2018

Intermezzo – Een nieuwe lente, een nieuw geluid

Ik ben geen lid van een politieke partij, maar – het zal trouwe Horst-sweet-Horst-lezers niet vreemd in de oren klinken – ik heb natuurlijk wel mijn voor- en nakeuren. En daarin zitten dan ook nog verschillen tussen landelijke en lokale politiek. Zo heb ik meer op met het plaatselijke D66 en de plaatselijke SP dan met hun landelijke varianten. GroenLinks heeft zowel landelijk als plaatselijk mijn sympathie. Een en ander maakt dat ik niet lang na hoefde te denken toen me de vraag bereikte om mee te werken aan een manifestatie die D66+GroenLinks zondag tussen 13.00 en 17.00 uur organiseert in ’t Gasthoês. Zeker omdat die bijeenkomst mede in het teken staat van, veelal geëngageerde, kunst en muziek. Waarmee het iets wordt waarbij ook degenen die niet meteen sympathiseren met D66+GroenLinks aan hun trekken kunnen komen.  


Wat er te beleven valt op Een nieuwe lente, een nieuw geluid? Nou, Frank Schijven zal bijvoorbeeld de hele middag in de weer zijn met zijn confronterende rvaarobject.


Verder zijn van deze multikunstenaar uit Melderslo een aantal video’s te zien die even indringend als poëtisch zijn. Safia Boulghalgh toont schilderijen die zich kenmerken door hun uitbundige en warme kleurgebruik. Marleen Wijnen exposeert haar eerder in boekvorm verschenen prachtige foto’s van het Groot Veld tussen Sevenum en Kronenberg (waarover ik hier tot mijn grote schande nog steeds niet heb bericht).


Kirsten Schoeber geeft met een stemmige zwartwit fotoserie van het Poolse winkeltje in Meterik een uniek inkijkje in een wereld die velen vreemd zal zijn, maar die wel om de hoek ligt. Kirsten ontwierp overigens ook het geweldige affiche voor Een nieuwe lente, een nieuw geluid. 


Joan, Maikel & Bo, een trio dat elkaar kent van de Muzikantine, zorgen om 13.15 uur en om 15.00 uur voor een muzikale bijdrage. Ze spelen akoestische pop, soul en blues. Dj Keezus Christus, de dj met de vetste naam aller dj’s, sluit de middag vanaf 16.15 uur af. Keezus Christus? U weet wel, die dj die zichzelf er op z’n Facebookpagina op beroemt dat hij door de politie wordt gezocht voor het slopen van meerdere dansvloeren!


En ik? Ik mag liefst twee bijdragen leveren. Om 14.00 uur debuteer ik als quizmaster. En wel met de Grote Horster Verkiezingsquiz. Daarbij draait het om de vraag of we onze gemeenteraadskandidaten wel zo goed kennen als we denken ze te kennen. Iedereen kan meedoen en er zijn vette prijzen te winnen. En als regiovertegenwoordiger van het Gilde der Verlorenwieldoprechtopzetters grijp ik om 15.45 uur de kans om de aanwezigen de do’s en dont’s van het verlorenwieldoprechtopzetten bij te brengen.


Uiteraard is er ook volop de gelegenheid om kennis te maken met de raadskandidaten van D66+GroenLinks. Sowieso is er alle ruimte voor ontmoeting en gesprek, dus mensen die nog een appeltje te schillen hebben met Horst-sweet-Horst zijn zondag ook van harte welkom in ’t Gasthoês (zou dus wel eens druk kunnen worden). De toegang is gratis en alsof het allemaal niet op kan zijn er ook nog eens gratis biologische koekjes.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten