dinsdag 20 maart 2018

Intermezzo – Grote Horster Verkiezingsquiz

Bob, Hanni, Koen, Annemie, Inez, Peter, Birgit, Eric, Imke, Fuat, Christel, Jan, Carla, Bram, Sjaak, Loes, Danny, Bianca. Op elke straathoek kom je ze tegen: de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van morgen. Het zijn inmiddels vertrouwde gezichten geworden. Maar kennen we hen wel zo goed als we denken hen te kennen?

Meest voor de hand liggende manier om een antwoord op die vraag te krijgen is natuurlijk een quiz. Enter de Grote Horst-sweet-Horst Horster Verkiezingsquiz! Zestien vragen, variërend van te gemakkelijk voor woorden tot verdomd moeilijk. Een quiz zonder prijzen is geen quiz, dus Horst-sweet-Horst looft fraaie prijzen uit voor de vijf deelnemers met de meeste juiste antwoorden. En deelnemen kan iedereen! Mail uw antwoorden vóór vrijdag 23 maart 12.00 uur naar horstsweethorst@gmail.com of vermeld ze in een reactie op Facebook. En voor de goede orde: wie afgelopen zondag in ’t Gasthoês al heeft meegedaan, is ditmaal uitgesloten van deelname. Komt ie, de Grote Horst-sweet-Horst Horster Verkiezingsquiz:   

1. We gaan gemakkelijk beginnen. Dé trend van deze verkiezingen is natuurlijk het open boordje, kijk de affiches er maar op na. Van wie is dit open boord?
A. Bart Bertrams
B. Bram Hendrix
C. Kay Thijssen

2. Over naar de vrouwelijke kandidaten met bril, ook al een hele gemakkelijke. Van wie is deze bril?
A. Annemie Craenmehr
B. Heleen Cuijpers-Buskes
C. Marlies Schreurs

3. Dan de kale koppen. Nog zo’n eitje voor degenen die de afgelopen weken hun ogen goed open hebben gehouden. Van wie is deze kale kop? 
A. Eric Beurskens
B. Roy Bouten
C. Frenk Peeters

4. Voordat het echt moeilijk wordt nog even de weelderige vrouwelijke haardossen. Van welke vrouwelijke kandidaat is dit fragment van een weelderige haardos?
A. Inez Arts
B. Bianca van den Berg
C. Imke Emons

5. Nog zo’n trend: mannelijke kandidaten die vol trots poseren met hun five o’clock shadow dan wel hun nog niet tot volle wasdom gekomen baard. Van wie is deze five o’clockachtige shadow?
A. Danny van Hees
B. Marijn Mulders
C. Koen Muysers

6. Enigszins verontrustend zijn de vreemde uitstulpingen in colbertjes, een fenomeen dat vooral valt waar te nemen bij de partij waarvan de naam begint met een C en eindigt op een A. Wiens colbertje is getroffen door deze vreemde uitstulping?  
A. Greg Czerwinski
B. Sjaak Jenniskens
C. Bob Vostermans

7. Minder verontrustend – of misschien wel juist meer verontrustend – zijn de vrouwelijke kandidaten met gulle lach. Aan wie behoort deze gulle lach toe?
A. Bianca van den Berg
B. Marian Gubbels-van den Munckhof
C. Marjolein Selen

8. Absoluut uiterst verontrustend is dat er ook kandidaten rondlopen van wie de nagelriemen van de middel- en ringvinger enigszins rood zijn aangelopen. Wie is de eigenaar van deze enigszins rood aangelopen nagelriemen van de middel- en ringvinger?
A. Danny van Hees
B. Bram Hendrix
C. Piet Selen

9. Hadden we zojuist de vrouwelijke kandidaten met gulle lach, er zijn ook vrouwelijke kandidaten met een zuinig mondje. In sommige gevallen zou je zelfs kunnen spreken van pruillippen. Het zal toch niet zo zijn dat ze opzien tegen hun mogelijk aanstaande raadslidmaatschap? Hoe het ook zij, van wie is dit zuinig mondje?
A. Annemie Craenmehr
B. Sheila Derks
C. Ans Gielen-van Bommel

10. Mannelijke kandidaten die poseren in krijtstreep pak moet je tegenwoordig met een vergrootglas zoeken. Maar pas echt zeldzaam zijn de mannelijke kandidaten met krijtstreeppakken met enigszins verdachte opbollingen. En toch lopen ze ook hier rond. Wiens krijtstreeppak vertoont deze enigszins verdachte opbolling?
A. Peter Elbers
B. Han Geurts
C. Leon Litjens

11. Wat je veel minder ziet dan je misschien zou verwachten, zijn oorbellen. Wiens of wier oor is voorzien van deze oorbel?
A. Annemie Craenmehr
B. Danny van Hees
C. Alex Janssen

12. Talrijker zijn daarentegen de grijze duiven. Van welke grijze doffer is dit kapselfragment?
A. Jan Duijf
B. Henk Peters
C. Henk Weijs

13. Een heel bijzondere categorie zijn de kandidaten met vreemde objecten tussen hun ogen. Welke kandidaat heeft iets tussen zijn of haar ogen dat warempel wel op een fragment van een verkeersbordpaal lijkt? (Wat een leven moet die man of vrouw hebben.)
A. Bram Hendrix
B. Lieke Willemssen
C. Fuat Yilmaz

14. Hoogst intrigerend zijn de kandidaten die ondefinieerbare objecten om hun nek hebben hangen. Wie is getooid met deze schietspoelachtige voorwerpen?
A. Eveline Baas
B. Frans Kerstjens
C. Birgit Op de Laak

15. Ronduit angstaanjagend zijn de kandidaten met messen tussen hun tanden. Is het misschien veelzeggend dat het hier uitsluitend mannelijke kandidaten betreft? Wie gaat op deze manier door het leven?
A. Jos Gubbels
B. Bob Vostermans
C. Henk Weijs

16. Ter afsluiting de vrouwelijke kandidaten met bungelende sterren op borsthoogte. Bij wie bungelt deze ster op borsthoogte?
A. Judith Geurts-van Eijndt
B. Christel Thijssen-Hesen
C. Loes Wijnhoven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten