zaterdag 24 maart 2018

Top 5 – Positieve aspecten van de verkiezingsuitslag

Natuurlijk, ik zou hier kunnen gaan mokken over het feit dat Horst aan de Maas woensdag een ruk naar rechts heeft gemaakt. Of over het feit dat ik in een dorp woon waar het CDA de absolute meerderheid heeft behaald. Of over het feit dat de SP zo ongeveer de helft van haar aanhang heeft verloren. Maar laat ik dat nou maar eens niet doen. Waarom zou ik me niet eens van m’n positieve kant laten zien? Want dat is waar veel Horst-sweet-Horst-lezers naar snakken, zo krijg ik de laatste tijd de indruk. Niet altijd maar weer benadrukken wat hier allemaal mis is! Weg met dat links-elitaire negativisme! Welgemoed een blije boodschap verkondigen!


U vraagt, wij draaien. Hier komt ie, de Horst-sweet-Horst top 5 van positieve aspecten van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag:

5. In Horst aan de Maas boekte het CDA ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 een winst van 2,8 procent. In de gemeenten Bergen en Gennep bedroeg de CDA-winst respectievelijk 7,9 en 13,1 procent. Het kan dus altijd nóg erger.


4. Er ligt ongetwijfeld een nieuwe coalitie van CDA, Essentie en PvdA in het verschiet. Dit heeft liefst twee positieve aspecten: Horst-sweet-Horst zal nog steeds wat te zeuren hebben en dat geeft op zijn beurt aanhangers van het positivisme onverminderd de kans Horst-sweet-Horst te betichten van negativisme.  

3. Die ongewijzigde coalitie biedt uitzicht op een verdere toename van de intensieve veehouderij en aanverwante bedrijven, met alle stank, dierenleed, gezondheidsondermijnende aspecten en aantasting van het landschap van dien. Het positieve hiervan is natuurlijk dat we andere gemeenten hiermee al deze ellende besparen. Altruïsme ten top!


2. Voor links-elitaire negativisten die de grond te heet onder de voeten wordt, bestaat er een toevluchtsoord in de gemeente Horst aan de Maas: Griendtsveen. In dit rode bolwerk heeft links namelijk een absolute meerderheid behaald: 109 stemmen voor D66+GroenLinks, PvdA en SP om 106 stemmen voor CDA, Essentie en VVD. (Dat ik de PvdA nog steeds onder de rode, linkse partijen schaar, is dunkt me eens te meer een bewijs van mijn positivisme.)  

1. Het CDA mag dan in Hegelsom, Melderslo, Meterik en Swolgen de absolute meerderheid hebben behaald, bezien over de hele gemeente is er (nog) geen sprake van een absolute CDA-dominantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten