vrijdag 30 maart 2018

Klein mysterie 754 – Birgit

Afgelopen dinsdag werd afscheid genomen van negen gemeenteraadsleden die niet terugkeren in de nieuwe gemeenteraad. Bij de namen van de afscheidnemers ontbrak die van de bij de verkiezingen net buiten de boot gevallen Richard van der Weegen (PvdA). Dat verbaasde me, maar in de veronderstelling dat hij verhinderd was om de bijeenkomst bij te wonen, schonk ik er verder geen aandacht aan.


Gisteren bij de beëdiging van de nieuwe gemeenteraad werd me ineens duidelijk waarom twee dagen eerder geen afscheid was genomen van Richard: hij blijft gewoon raadslid! Niet omdat de PvdA er alsnog een zetel bij heeft gekregen. Wel omdat Birgit op de Laak afziet van haar raadszetel. Birgit op de Laak, lijsttrekker en boegbeeld van de lokale PvdA. Stemmenkanon ook, want na Bob Vostermans (CDA) was ze samen met Bart Cox (SP) de kandidaat waarop vorige week woensdag de meeste stemmen zijn uitgebracht.


Ik vind het verbijsterend dat Birgit geen zitting wenst te nemen in de gemeenteraad. Wat ik zo mogelijk nog verbijsterender vind is dat ik tot dusverre nergens een verklaring van haar of de PvdA heb kunnen vinden voor haar besluit – en ik heb toch echt goed gezocht. Hebben de kiezers, of in elk geval haar kiezers, daar geen recht op? Of heb ik iets gemist en was al vóór de verkiezingen duidelijk dat ze een eventuele zetel in de gemeenteraad niet zou gaan bezetten?

Rrrrraaaarrrr.

1 opmerking:

  1. Dan had ze ook niet prominent op de stemlijsten moeten staan.

    BeantwoordenVerwijderen