dinsdag 25 december 2018

Intermezzo – Altaarnatief

Komende vrijdag, zaterdag en zondag: Altaarnatief, expositie van hedendaagse kunst in de Sint-Lambertuskerk in Horst. Hoe komt zo’n expositie nu eigenlijk tot stand? Vooral via Whatsapp:


2 september
18.46 uur, Frank Schijven: ‘Hadden jij en Sanne niet door moeten gaan met het jaarlijks organiseren van WaarOmney?’
19.48 uur, Wim Moorman: ‘Had gekund, maar persoonlijk houd ik meer van verandering. Van locatie en ook van opzet.’
19.57 uur, Frank Schijven: ‘Was juist met WaarOmney heel goed mogelijk …’
20.00 uur, Wim Moorman: ‘Dat kan natuurlijk nog steeds.’
20.02 uur, Sanne Aben: ‘Met kerst iets organiseren dan? Waaromney?’
20.04 uur, Wim Moorman: ‘👌’
20.08 uur, Wim Moorman: ‘Zullen we dat gewoon doen?’
20.13 uur, Sanne Aben: ‘I'm in.’
20.13 uur, Wim Moorman: ‘😀’
20.15 uur, Frank Schijven: ‘👏👏👏’


6 september
18.06 uur, Wim Moorman: ‘Zojuist tijdens een rondje rennen bedacht ik me: zou een “WaaRomney” in de Sint-Lambertuskerk van 27 t/m 30 december iets kunnen zijn? Zitten misschien bepaalde nadelen aan maar ook heel veel voordelen: weersonafhankelijk, verzekerde toeloop van publiek en vooral heel veel mogelijkheden voor het tonen van nagenoeg alle vormen van kunst.’
18.11 uur, Sanne Aben: ‘Ik vind een kerk wel mooi als locatie maar met kerst zal het wel lastiger zijn. Ik ben nog nooit in die kerk geweest
🙈’
18.15 uur, Wim Moorman: ‘Schande!’
18.22 uur, Frank Schijven: ‘Ik vind het een geweldig idee, en ook drie dagen
👍’


13 september
15.30 uur, we bezoeken de Sint-Lambertuskerk. Conclusie: mooie ruimte, grote ruimte, misschien ook wel moeilijke ruimte. Maar waarom niet? We doen het gewoon!



28 september
14.00 uur, op gesprek bij deken De Graaf Woutering. Mogen en kunnen we tussen kerst en nieuwjaar, de drukste periode van het jaar voor de kerk, een expositie van hedendaagse kunst organiseren in de Sint-Lambertuskerk? ‘Waarom niet?’ Yessss!


Waarna het echte werk pas begint: concept bepalen, overleggen, benaderen van kunstenaars, overleggen, benaderen van potentiële begunstigers, overleggen, deadlines bepalen, overleggen, naam bedenken (Kerstaal wordt Kreatief met kerk, wat uiteindelijk op 9 november verandert in Altaarnatief – © Sanne Aben), overleggen, vele bezoeken aan de kerk, overleggen, Jeu van Helden voor de vormgeving vragen, overleggen, Facebookpagina de lucht in slingeren (klik hier), overleggen, pr-campagne starten, overleggen, posters plakken, overleggen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten