woensdag 3 april 2019

Intermezzo – Ryan (1)

1 Aprilgrappen vinden staat tegenwoordig zo ongeveer gelijk aan het zoeken naar een speld in een hooiberg. Kunt u zich voorstellen hoe blij verrast ik was toen ik eergisteren dacht die speld toch gevonden te hebben? Waar? Op de Facebookpagina van Hallo Horst aan de Maas (klik hier). Lees mee:
‘Ryan Palmen is officieel beëdigd als nieuwe burgemeester van gemeente Horst aan de Maas. Op maandagavond 1 april is Palmen benoemd. "Ik wil betrokken zijn bij mijn nieuwe gemeente. Daarnaast wil ik mij verbinden met Horst aan de Maas. Er ontbreekt een visie, die gaan we samen maken. Er hangen hele mooie jassen in Horst aan de Maas, maar de kapstok ontbreekt. Hier gaan we aan werken."’
Je hebt geslaagde 1 aprilgrappen en je hebt minder geslaagde 1 aprilgrappen. Met alle respect voor Hallo Horst aan de Maas maar ik vond dit een minder geslaagde 1 aprilgrap. Omdat ie zo doorzichtig is: natuurlijk gaat een nieuwe burgemeester in z’n installatierede niet natrappen naar z’n voorgangers en natuurlijk gaat een nieuwe burgemeester het zittende gemeentebestuur niet tegen z’n schenen schoppen. Kortom, typisch zo’n 1 aprilgrap waar niemand intrapt.


Benieuwd naar wat onze nieuwe burgervader bij z’n installatie op 1 april dan wel had gezegd, keek ik gisteren de installatieplechtigheid terug op de gemeentelijke website. Wat schetst mijn verbazing? Ryan deelde de door Hallo geciteerde brevetten van onvermogen wel degelijk uit en zei wel degelijk dat het Horst aan de Maas ontbreekt aan een visie en een kapstok (klik hier en ga naar 1.14.00).


Helemaal geen 1 aprilgrap dus van Hallo. Van wie dan wel? Van Ryan natuurlijk! Briljant! Met de nieuwe burgemeester van onze mooie gemeente zeg ik: ‘Verwacht u van mij niet dat ik overal om kan lachen, verwacht u van mij wel dat ik er de humor van in kan zien.’

1 opmerking:

  1. Twee opmerkingen, als u het toestaat, moderator van deze blog:
    Op 1 april 1962 spoelde op het strand van Zandvoort een beeld van anderhalve meter aan. Een sculptuur van het Paaseiland, bevestigde een 'uit Scandinavië ingevlogen deskundige'. Duizenden trapten erin en gingen een kijkje nemen. Binnenlandse en buitenlandse media hadden ook niet door dat het om een 1 aprilgrap van formaat ging en berichtten er uitvoerig over.
    Vooral de raadselachtige opmerking van uw nieuwe burgemeester dat er mooie jassen in Horst hangen, maar dat de kapstok ontbreekt, vervult mij met huiver. In het luchtledige hangende jassen en dat in Horst aan de Maas. Laat het me zo zeggen: Horst-sweet-Horst blijf waakzaam!

    BeantwoordenVerwijderen