woensdag 4 september 2024

Intermezzo – Californische gronddeal (4)

‘Het rapport wordt op 4 september a.s. openbaar gemaakt. Dit zal in de ochtend geschieden, zodat ook publiek en andere geïnteresseerden tijdig kennis kunnen nemen van het rapport. Van een situatie waarbij het publiek volstrekt onwetend is voor wat betreft de inhoud, hoeft dan ook geen sprake te zijn.’
Aldus het gemeentebestuur van Horst aan de Maas op 20 augustus. ‘Het rapport’ is het rapport van bureau Necker over de Californiëdeal (klik hier) dat vanavond in een speciale gemeenteraadsvergadering wordt besproken.

Vandaag blijkt wat die vrome praatjes van 20 augustus waard zijn: helemaal niets. Ook twee uur voor het begin van de gemeenteraadsvergadering is het rapport nog altijd niet openbaar gemaakt. Dat publiek en andere geïnteresseerden tijdig kennis zouden kunnen nemen van het rapport blijkt dus lulkoek te zijn geweest.



Een angsthaas is volgens Van Dale een ‘bangerik, bangerik, schijtlaars’. Vanwaar toch dit al jarenlang voortdurende angsthazengedrag? Politiek is niet voor bange mensen.

1 opmerking:

  1. Op verzoek van de coalitie pas bij aanvang van de vergadering maar waarom is onduidelijk. Mij lijkt machtspolitiek.

    BeantwoordenVerwijderen