maandag 15 oktober 2012

Klein mysterie 385 – Discriminatie

Sinds enige tijd staat er bij het strandbad Kasteelse Bossen een nieuw bord met allerlei regels.
Het is de gesofisticeerde vervanger van dit geplastificeerde blaadje:
Bij een vergelijking tussen de twee valt op dat het regiem aanmerkelijk minder streng is geworden. Weliswaar zijn vuurtje stoken, barbecueën, (brom)fietsen, kamperen en honden uitlaten nog altijd verboden, daar staat tegenover dat in het geheel niet meer wordt gerept van een alcohol- en parkeerverbod en een zwemverbod bij gesloten servicegebouw. Toch maar mooi meegenomen voor de badgast. Zeker als je bedenkt dat ook met het nieuwe bord het jassen van piepers, het schillen van spruitjes, het consumeren en verhandelen van cocaïne, LSD, paddo’s, cannabis en heroïne, het over water lopen en het uitlaten van een varken nog altijd zijn toegestaan.
Op de keper beschouwd zijn er eigenlijk slechts twee verboden bijgekomen: duiken vanaf de oever
en zonnebaden.
Dit laatste is een beetje vreemd omdat op het bord een zone om te zonnebaden juist expliciet is gemarkeerd.
Of interpreteer ik het zonnebadverbodpictogram verkeerd? Betreft het uitsluitend een verbod op liggend zonnebaden zonder dat je hoofd ergens op steunt? Of een verbod op liggend zonnebaden terwijl je hoofd nergens op steunt en je je armen kruiselings voor je borst houdt? Of een verbod op liggend zonnebaden terwijl je hoofd nergens op steunt, je je armen kruiselings voor je borst houdt en je je knieën gebogen houdt in een hoek van negentig graden? En wat dan als je knieën gebogen houdt in een hoek van zeventig of tachtig graden? Of de ene in een hoek van zeventig graden en de andere in een van tachtig? Is dat soms wel toegestaan?
Vreemd allemaal. Maar wacht eens. Zijn wat ik voor kruiselings voor de borst gehouden armen aanzie wel werkelijk kruiselings voor de borst gehouden armen? Of …? Verrek, het zal toch niet? Dat zal toch geen minuscule naakte vrouwenborst zijn? Gaan we hier gewoon eventjes onderscheid maken? Vrouwen met onbedekte minitietjes geen toegang verlenen en vrouwen met kammeneuters van koplampen hartelijk welkom heten? Discriminatie! Driewerf schande! Vrouwen met onbedekte minitietjes aller landen verenigt u!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten