maandag 17 december 2012

Klein mysterie 406 – Floriade (3)

Van die Floriade kun je zeggen wat je wilt, maar ook in de maanden daarna valt er veel plezier aan te beleven. Want zeg nu zelf: u grist die krant toch ook elke morgen van de deurmat om te lezen of Paul nog altijd het weer de schuld geeft, of Hubert er nog steeds in slaagt z’n stoepje schoon te vegen, of Antoin de zwartepiet ditmaal toespeelt aan de Raad van Commissarissen, of Kees volhardt in z’n ontkenning dat hij meer wist, of Leon het weer eens allemaal bagatelliseert. Genieten toch? Als dat nu die beroemde spin-off is, zeg ik: ‘Laat maar komen, liefst karrenvrachten vol en graag een beetje snel.’
Wist u trouwens dat het met die spin-off helemaal snor zit? Ger Driessen onderbrak er vorige week dinsdag zelfs z’n al twee maanden durende twitterpauze voor: ‘Floriade: een half miljard spin-off, 10 a 15 miljoen extra investeringen, 8 miljoen tekort in exploitatie. Wat hapert hieraan?’ Als er iemand is die het kan weten, is het Ger wel. Geweldig toch? Jammer dat hij dat half miljard niet ergens onderbouwt, dan hadden we nog harder kunnen lachen.
Wat overigens wel eens uw valkuil zou kunnen zijn, is dat u de neiging heeft spin-off als iets puur materieels te zien. Fout! Daarom is het ook zo goed van de gemeente Horst aan de Maas dat ze ons afgelopen week op de gemeentepagina in Hallo Horst aan de Maas nog eens heeft uitgelegd waar spin-off nu eigenlijk voor staat:
Boodschap: ach, die euro’s zijn maar bijzaak, spin-off is meer een gevoel, iets ongrijpbaars, in wezen is spin-off heel zen. Heerlijk toch?
Nou we toch bezig zijn: prijst u zich ook zo gelukkig dat u niet in Venray woont? Zit de gemeenteraad me daar toch te mouwen over die luttele negen miljoentjes. En die arme wethouder Loonen maar in een spagaat verkeren tussen vertrouwelijke informatie stilhouden en z’n informatieplicht aan de gemeenteraad. Meelijwekkend toch?  
U bent het hopelijk toch ook met me eens dat we het in Horst aan de Maas weer eens allemaal veel beter doen? Hier houdt de gemeenteraad zich tenminste muisstil. En wat fantastisch van de gemeente dat ze juist nu een website lanceert die de Floriade onder de kop Wat was het mooi, Horst aan de Maas en de Floriade 2012! alle lof toezwaait die haar zo toekomt. Want: ‘De gemeente Horst aan de Maas is trots op de wijze waarop zij zich aan de wereld heeft getoond.’ En wees ervan overtuigd: ‘We hebben met zijn allen samengewerkt en woorden naar daden omgezet, en daar zullen we nog lang de vruchten van plukken.’ Briljant toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten