maandag 25 februari 2013

Actualisatie – Uitroeptekens Johan (1)

Kent u Johan nog? Nee, niet de Johan van de diepgaande interviews met voetbalprominenten. En al evenmin het orakel uit Barcelona. Nee, ik bedoel de Johan van de uitroeptekens. Op 22 oktober van verleden jaar schreef ik al eens over ’m. Johan behoort tot het legertje Horstenaren dat er genoegen in schept z’n mening over van alles en nog wat te spuien op de website van Hallo Horst aan de Maas en op InHorst.
Lange tijd leefde ik in de veronderstelling dat Johans aandacht exclusief was gericht op het gemeentelijk afvalbeleid. Intussen is me duidelijk dat z’n actieradius veel groter is. Of het nu gaat om een happy hour bij café De Lange, extra koopzondagen, de aantrekkelijkheid van de kermis of de desolate toestand van De Oude Lind: Johan weet z’n mondje te roeren.
Alleen – ik schreef het al in oktober – Johan heeft een probleem. Herstel: Johans toetsenbord heeft een probleem. Bepaalde toetsen blijven namelijk hangen als Johan ze eenmaal heeft ingedrukt. In oktober deed zich dit probleem vooral voor bij het uitroepteken en in mindere mate bij de j, de m, de o, de r, caps lock en het vraagteken. Vier maanden later is de toestand verder verslechterd: ook de f is nu in ernstige mate aangetast, de toestand van het uitroepteken is zo mogelijk nog dramatischer geworden en er zijn tekenen die erop wijzen dat ook de e en de s zijn aangetast. Dit komt het meest expliciet tot uiting in een reactie, op 7 februari, van Johan op de website van Hallo Horst aan de Maas op een bericht over uitbreiding van het aantal koopzondagen in de gemeente:
‘Wordt er geen rekening meer gehouden met de wensen van het personeel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Die moeten natuurlijk weer ja knikken anders zijn ze hun baan misschien kwijt. Mensen hebben zo geen vrij weekend meer kunnen niets meer plannen waardoor ook weer andere activiteiten er onder zullen gaan leiden. Verenigingen etc etc. enne ONDERNEMERS: De omzet wordt niet echt niet extra maar het lijkt maar zo omdat men nu niet op een andere dag komt maar heeeeel misschien op zondag!!! Zo n gezellige koopzondag zo nu en dan wordt ook weer afgeschaft bah bah waar zijn me mee bezig gaat puur om de euro ssss die zogenaamd op de zondag binnengehaald denken te worden. Nogmaals geen extra omzet maar een verschuiving van de omzet en geef de mensen die in de winkels werken toch een vrije zondag pffffffffffffffffffffffffff’
Is er onder de Horst-sweet-Horstlezers misschien iemand die Johan een functionerend toetsenbord ter beschikking wil stellen? Het zou toch doodzonde zijn als we op een gegeven moment van Johans diepgravende inzichten verstoken blijven omdat z’n toetsenbord het heeft begeven?

1 opmerking:

  1. Volgens mij heeft hij ook last van een hangende Caps Lock. Maar daar zijn er, onder de reageerders, meer van....

    BeantwoordenVerwijderen