maandag 25 februari 2013

Klein mysterie 426 – Trapveldje (3)

Voor wie nog twijfelde aan de maatschappelijke relevantie van trapveldjes: het stukje van vorige week over het Hegelsomse trapveldje is nu al uitgegroeid tot het op drie na meest gelezen Horst-sweet-Horststukje ooit! Blijkbaar voorzien stukjes over trapveldjes in een behoefte dus sta me toe dat ik nog even voortborduur op dit thema.

Vandaag wil ik als zelfbenoemd en onbezoldigd inspecteur van de afdeling Horst van de NVIVT (Nederlandse Vereniging tot Instandhouding en Verbreiding van Trapveldjes) uw gewaardeerde aandacht vragen voor het tussen het Rubensplein en de Noordsingel gelegen trapveldje. Inderdaad, de nummer 5 van de Horst-sweet-Horst top 5 van Horster trapveldjes van augustus 2008. U weet wel, dat veldje met die veel te brede goals.
Het ligt er momenteel wat gehandicapt bij, maar dat heeft een reden: de Werkgroep Trapveld Rubensplein-Noordsingel en Wijkcomité Norbertus hebben eind september nieuw gras ingezaaid:
Dergelijke zorg en betrokkenheid zien de NVIVT en haar lokale inspecteur uiteraard maar al te graag. Helaas is het echter niet alles goud wat er blinkt. Rechts achter het doel aan de Rubenspleinzijde bevindt zich een houten schutting waarmee een woningbezitter z’n achtertuintje heeft afgescheiden van de openbare ruimte. Aan die schutting zijn twee identieke, geplastificeerde A4-tjes bevestigd:
U kunt op de afbeelding klikken om haar te vergroten, maar voor de zekerheid reproduceer ik de tekst toch maar even:

WAARSCHUWING
Niet klimmen over de schutting

Overgeschoten ballen zijn via Marktplaats terug te kopen.
Onder rubriek “Overgeschoten ballen Horst.”
Dit i.v.m. de vernielingen in onze tuin.

Wie denkt dat de tekst ludiek bedoeld is, zou al nattigheid moeten voelen door de prikkeldraadafbeeldingen op het A4-tje en ziet z’n ongelijk helemaal bevestigd door het prikkeldraad dat op de schutting is bevestigd. 
We hebben hier van doen met een typisch gevalletje ‘omdraaien van het probleem’. Niet de overgeschoten ballen zijn namelijk het probleem, maar de schutting. Had die man of vrouw geen schutting opgetrokken, dan was er geen enkel probleem geweest. Met de schutting heeft hij of zij zijn of haar eigen probleem gecreëerd. Met als onschuldige slachtoffers die arme trapveldjesvoetballers. Beste schuttingbezitter, breek die schutting af, biedt haar eventueel op Marktplaats te koop aan in de rubriek Afgebroken schuttingen Horst en je zult zien dat het probleem als sneeuw voor de zon verdwijnt.
Op Marktplaats.nl zoek je overigens tevergeefs naar een rubriek Overgeschoten ballen Horst. Is in zekere zin ook weer geruststellend: blijkbaar is het niveau van de Horster trapveldjesvoetballers zo hoog dat nog geen enkele bal over de schutting is gevlogen. Toch jeuken m’n tenen om eens een keer een bal per ongeluk expres over de schutting te trappen om te zien wat er vervolgens gebeurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten