maandag 4 februari 2013

Klein mysterie 418 – MTB-routes (2)

Onlangs veronderstelde een reageerder dan wel reaguurder dan wel reagent dan wel reavent dan wel reavrouw dat ik ‘naar verwachting met enige teleurstelling’ zou kennisnemen van www.mtbdeschaak.nl. De vraag is natuurlijk waarop die verwachting is gebaseerd. Op het (veronderstelde) feit dat het vrij gebruikelijk is dat ik met enige teleurstelling zou kennisnemen van de meeste zaken? Of op het vermoeden dat (de inhoud van) voornoemde website me teleur zou stellen?
Laat ik eerst even de indruk wegnemen dat ik gewoonlijk met enige teleurstelling zou kennisnemen van de meeste zaken. Het is juist eerder andersom. Je kunt bijvoorbeeld wel gaan zitten kniezen over de dramatische vertoning die VVV-Ajax gisteren was, maar wat schiet je daar nou mee op? Veel beter is het je zegeningen te tellen. Zo deed het me deugd gisteren in De Koel een Hegelsoms Tweede Kamerlid (met rode jas en zwarte muts nog wel) met z’n zoontje te spotten. Getuigt er tenminste van dat je je kind de opvoeding geeft die het toekomt.
Wat me gisteren verder verheugde was dat ik iets verderop in de snijdende kou, onbeschermd tegen regen en hagel, de voorzitter van de VVD-fractie in de Venlose gemeenteraad zag zitten, terwijl Piet van Pol in geen velden of wegen te bekennen was. Zo kan het dus ook. Het mag duidelijk zijn: bij mij is het glas altijd half vol.
Of de website van MTB De Schaak me dan teleurstelt? In het geheel niet. Mooie website, goed bijgehouden, enthousiasme en daadkracht uitstralend.
Of het me dan teleurstelt dat er in de Schadijkse Bossen een mountainbikeroute van achttien kilometer wordt aangelegd? Allerminst. Het was immers vorig jaar al aangekondigd door Leon Litjens en wat de bijna ex-wethouder in z’n kop heeft, heeft ie nog niet in z’n kont. En als zelfs Staatsbosbeheer ermee instemt dat het bos aan flarden wordt gefietst, wie ben ik dan om teleurgesteld te zijn? 
Of het me dan teleurstelt dat ruiters in de Schadijkse Bossen voortaan het onderspit delven (zoals blijkt uit een artikel in Hallo Horst aan de Maas van 10 december)? Geenszins. Ik was toch al geen bijzonder groot liefhebber van ruiters in bossen en nog minder van de buitenproportionele uitwerpselen van hun viervoeters.
Of het me dan teleurstelt dat er in het gastenboek op www.mtbdeschaak.nl wel eens een schunnige bijdrage verschijnt? Allesbehalve. Als je daar niet tegen opgewassen bent, is het raadzaam het internet te mijden.
Of het me dan teleurstelt dat ik het afgelopen half jaar niets meer heb vernomen van het in de markt zetten van het mountainbikeparcours? Absoluut niet.
Ik stop ermee: beste reageerder / reaguurder / reagent / reavent / reavrouw, van welke kant je het ook bekijkt, ik heb niet met teleurstelling kennisgenomen van www.mtbdeschaak.nl

2 opmerkingen:

  1. Toch leuk dat je de moeite hebt genomen om naar aanleiding van mijn opmerking op Hallohorstaandemaas.nl een stukje hebt geschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een kleine correctie mijnerzijds.

    Ik zie net dat mijn reactie op uw prachtige blog is geweest.

    BeantwoordenVerwijderen