maandag 18 maart 2013

Intermezzo – Groeibriljant

Ik hoor en lees veel negatieve reacties op het voornemen van het CDA Guy Frints voor te dragen als opvolger van Leon Litjens. Een greep uit de reacties op de websites van Dagblad De Limburger, Hallo Horst aan de Maas en InHorst (klik hier en hier):
Henk: ‘Een politieke beginnersfout van het CDA om iemand zonder ervaring uit Zuid-Limburg te benoemen tot politiek leider/wethouder in Horst aan de Maas.’
Hay: ‘Dit komt over als een diskwalificatie van de eigen CDA-fractie.’
De onvermijdelijke Johan: ‘Waat wet deen jonge hoond nouw vaan Hors aan de Maas??’
Peter Rechsteiner: ‘Wie zit er nu te wachten op een CDA-er uit Neerbeek!’
Kim: ‘Ik ben benieuwd of verjonging gaat helpen.’
Henk: ‘Een minachting van de Horster gemeenschap.’
Hay: ‘Vreemde keuze van een CDA afdeling die medeondertekenaar is van een petitie die tot doel heeft van het CDA meer een volkspartij te maken.’
Johan: ‘Zonne boetestoander net as ozze burgermeister nonde jeu nag an toe woa giet daat hin.’
Hay: ‘Hoe serieus moeten we die partij nog nemen bij de verkiezingen?’
Peter Rechsteiner: ‘Een geboren Horstenaar dient de kar te trekken.’
Johan: ‘Waat mot zonne brabo heej nou in hors aan de maas wethouder goan speule??’
Wat een stelletje zuurpruimen zeg! Het glas is weer eens half leeg! Ga nou eens even na welke toppers tot de kandidaten behoorden: Marcel Beelen, Eric Brouwers, Annemie Craenmehr-Hesen, Ger Driessen, Hay Emonts, Bart Engels, Léon Frissen, Joop de Hoon, Noud Janssen, Marlies Janssen-Kusters, Elbert Joosten, Petra Leijssen-Versteegen, Edwin Michiels, Elly Michiels-Fleuren, Jan Nabben, Rudy Tegels, Ger Verstraelen, Henk Weijs. Hebt u meegeteld? Achttien! En dan vergeet ik er waarschijnlijk nog een paar. Achttien droomkandidaten, stuk voor stuk met de bagage om het CDA er weer helemaal bovenop te helpen! Als al die giganten het afleggen tegen een 26-jarige student dan mag toch wel duidelijk zijn dat we hier van doen hebben met een absolute kanjer? Laten we god daarom op onze blote knieën danken dat deze jongeman zijn ongebreidelde capaciteiten in dienst van Horst aan de Maas wil stellen.
Ja, dan kun je zeggen: ‘Hadden niet eerst de CDA-leden op de hoogte moeten worden gebracht van z’n voordracht en pas daarna de pers?’ Ach, dat noem ik spijkers op laag water zoeken. Daarenboven: als je zo’n groeibriljant hebt gevonden, wil je dat toch onmiddellijk van de daken schreeuwen? Dat verklaart natuurlijk ook waarom het wat knullig verliep met die persconferentie en de voorzitter en de secretaris niet van elkaar wisten wat ze deden. Is dat nou werkelijk zo erg? Waar gehakt wordt vallen spaanders, zeg ik altijd maar. En in diezelfde categorie moeten we het nieuws scharen dat de fractievoorzitter pas de dag van tevoren hoorde van de kandidatuur van Guy. Dan krijg je dat hij vervolgens spreekt van een ‘verrassende en gedurfde’ keuze. Alleen azijnpissers zoeken daar weer van alles achter. En dat lokale CDA-prominenten geen commentaar wensen te geven? Dacht u nou werkelijk dat die ’s zondags niets beters te doen hebben? Bovendien zijn de media toch niet te vertrouwen, zo heeft Henk Weijs ons juist deze week geleerd.
Laten we onze verantwoordelijkheid nemen en als één man achter de beoogde nieuwe wethouder gaan staan. Moge Guy veel zegenrijk werk verrichten voor onze prachtgemeente!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten