maandag 17 juni 2013

Intermezzo – Eigen volk eerst

‘De man of vrouw die het CDA Horst aan de Maas voorgaat in de verkiezingen van maart 2014 moet uit de eigen gemeente of directe omgeving komen. Dat hebben de leden van de partij maandagavond besloten tijdens de algemene ledenvergadering.’

Bron: Dagblad De Limburger, woensdag 12 juni 2013

Voortaan dus weer eigen volk eerst. Voor gezond boerenverstand kun je bij nader inzien toch maar het beste in Horst aan de Maas terecht. Die Guy lachte me ook wat teveel als een boer die een hoefijzer vindt. Nee, dat heeft helemaal niets te maken met wat een boer niet kent dat vreet ie niet. Hoe kom je daar nou toch weer bij? Alsof hier alleen boeren op klompen lopen, ook al zo’n wijdverbreid misverstand.
Wat zeg je? Dat de hele lijsttrekkersprocedure op z’n janboerenfluitjes is verlopen? Ach, het was het proberen waard, een boer waagt wel eens een kers. En ben eerlijk: wat weet een boer nou van saffraan? Uiteindelijk kwamen zowel fractie als bestuur tot de eensluidende conclusie: van die boer geen eieren. En van de andere kant heeft Rudy er onderhand ook recht op. Hoe zeg je? De stomste boeren hebben de dikste petatte? Juist niet, dit is nou een typisch gevalletje van de man een vogel, de boer een gans.
Al die commotie moet je trouwens ook niet groter maken dan ze was, wanneer boeren niet meer klagen, nadert het einde der dagen. Nee, twaalf boeren en een hond zijn echt geen dertien rekels, dat is nou ook weer zo’n dooddoener. Zo’n als-een-boer-niet-kan-zwemmen-ligt-het-aan-het-water-redenering.
Laat ons boeren nou maar lekker dorsen, dan komt het heus wel weer allemaal goed. O, meneer vindt het weer de boer aan de wijn en de pastoor aan de melk? Wil je verdorie nu dan eindelijk eens je grote mond houden, ongeletterde boer? Want besef goed: boore, doa motte ni mei vaechte, die sloan twië kiër óp dezelfde pláts en dá nag enne kiër d’r tusse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten