maandag 15 juli 2013

Intermezzo – Haat-liefdeverhouding

Ook u krijgt natuurlijk vaak de vraag voorgelegd wat een haat-liefdeverhouding is. Worstelt u dan ook zo met het antwoord? Vanaf vandaag is die kwelling ten einde: u verwijst gewoon naar dit stukje. Aan de hand van een representatieve selectie uit de treintweets van het afgelopen half jaar van het Horster SP-gemeenteraadslid Thijs Coppus maakt dit namelijk het begrip haat-liefdeverhouding volkomen inzichtelijk. Voor de zekerheid kunt u er dan nog bij zeggen dat u de indruk heeft dat in het geval van de haat-liefdeverhouding tussen Thijs en de trein de balans tussen haat en liefde niet helemaal in evenwicht is.

Zij die gaan reizen groeten U. Lange onderbroek aan en voorbereiden op een paar weken treinsurvival - Temperatuur onder nul en flinke sneeuwval. Intercity naar Venlo inmiddels 13 minuten vertraging. Gestrand in Houten. Dat ik dat nog mee mag maken.
Morgen minder treinen om sneeuw. Ongelofelijk … Zucht ... Naar Amersfoort. Met de trein. We zullen zien ... Geen treinen ok. Maar geen koffie ... Dat wordt muiterij op Utrecht Centraal. Ik wil op ieder groot station een tikibar. Nog steeds sneeuw en vorst, dus ook morgen minder treinen. Diepe zucht ... Op ieder station een Sint Bernhard met vaatje vol Jägermeister?

Lieve @NS_online ik sta hier in Rijen, maar er rijden geen treinen tussen Tilburg en Breda. Hoe kom ik thuis? In de bus naar Tilburg. Het gerucht gaat dat we doorrijden naar Barcelona. Thuis ... Dat was er weer eentje in de categorie biëstig-laat-thoés-mit-ut-spaor.
Morgen aangepaste dienstregeling vanwege verwachte sneeuw. Enorm diepe zucht. Ik ben net op tijd over de Moerdijk. Morgen godzijdank Veolia. Die bikkels rijden altijd. Vreselijke omstandigheden in Venlo. Bevroren ledematen, sneeuwjachten en vastgevroren wissels. Ik snap de NS.

@NS_online met jullie communicatie via twitter is in ieder geval niks mis! Daarvoor complimenten. Geweldig! Binnenkort een koffiekiosk op station Horst-Sevenum. Nog een reden om met de trein te reizen!
Zij die gaan reizen groeten U. Op sommige dagen vraag ik me af waarom de waaghalzen die met het OV reizen, moeten betalen in plaats van geld toe krijgen. De ‘dienstregeling’ van de NS is een middelvinger naar alle reizigers.

Weer op avontuur! Vanavond naar Kerkrade. 5 treinen, wordt spannend. Parijs (1 keer overstappen) is eenvoudiger te bereiken ... Hmm laatste reismogelijkheid vanuit Kerkrade naar Horst is 21.29 uur.
Heerlijke middelvinger van de NS: trein vertraging, aansluiting rijdt voor de neus weg. Uur wachten in Eindhoven. Handig die NS. De conducteur ziet buiten op het bord dat de trein 20 minuten vertraging heeft maar weet ook niks...

Dagelijks enorme vertragingen bij de NS. Van het geld dat ik hiervoor terugkrijg ga ik rijlessen nemen. De ultieme wraak. Lieve @NS_online alsjeblieft een keer geen vertraging. Dan haal ik mijn aansluiting. Voor de verandering. Wisselstoring. Holadijee! O nu is de machinist kwijt ... Ok, ik beloof het: ooit ga ik mijn rijbewijs halen.
Zij die gaan reizen groeten U. Bekende taferelen: wisselstoring. Iedereen uit de trein en niemand weet iets. Waar is de Fyra als je hem nodig hebt? Goeiemorgen @prorail Hoe kan het dat zelfs in de spits langzame goederentreinen consequent voorrang krijgen? Horror: vanmorgen is de 15-daagse buitendienststelling bij station Den Bosch begonnen. De horror is het omreizen en overstappen. Heb goede ervaringen met geplande stremmingen, maar ik hecht nogal aan een trein.
Spannend: volgens de NS rijdt de intercity naar Amsterdam een ‘andere route’. Nu nog uitzoeken welke route ... Het ultieme zomergevoel: in de trein met open ramen. Kan alleen nog maar in Limburg. Hier zet de NS de laatste antieke stoptreinen in. 

Niet slecht: ondanks giga-werkzaamheden en avondspits, slechts een half uur langer onderweg van Utrecht naar Eindhoven. Complimenten aan @NS_online voor het superstrak georganiseerde vervoer tussen Zaltbommel en Den Bosch (en omgekeerd). Zij die gaan reizen groeten U.

2 opmerkingen:

  1. tjoeke tjoeke tuf tuf.. heeft die kwibus werkelijk niets zinnigs over z'n dagbesteding te melden? of is dit soort van arbeidstherapie?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi anoniem. Ik lees je reactie nu pas. En ja, je hebt gelijk, ik heb niets anders te doen. Ik moet van mijn therapeut nog een jaar dagelijks heel Nederland rondreizen en er over vertellen op twitter. Tjoek tjoek.

    BeantwoordenVerwijderen