maandag 5 augustus 2013

Intermezzo – Garageboxavond (1)

Herinnert u zich het stukje over Sint-Petersburgse (en Horster) garageboxen nog? Welnu, Marcel Brons, de Utrechtse fotograaf wiens foto’s de aanleiding vormden voor het stukje, komt naar Horst. En wel op donderdag 29 augustus, bij gelegenheid van de eerste Horst-sweet-Horst Garageboxavond. Ja, u leest het goed: Horst-sweet-Horst organiseert een Garageboxavond! Wat die avond om het lijf heeft? Veel en van alles. Zo zal Marcel Brons foto’s en filmpjes vertonen die hij maakte van en over de Sint-Petersburgse garageboxen en de mensen die hen bevolken. Ook zal hij vertellen over opkomst en ondergang van dit fascinerende Russische cultuurfenomeen. Ter inleiding:
Een tweede gast is Jeroen Broeckx. Deze jonge Begische filmmaker studeerde in 2012 af aan de Brusselse hogeschool voor de kunsten met 30m3, een documentaire over garageboxen en alles wat daarin gebeurt. Hij won er een wildcard van het Vlaams Audiovisueel Fonds mee en de film werd ook vertoond op het documentairefilmfestival Docville in Leuven. Jeroen zal de achttien minuten durende documentaire tijdens de Garageboxavond van een inleiding voorzien en daarna vertonen. Hier is alvast de trailer:
Het derde speerpunt van de avond vormen de Horster garageboxen. Er zal een wandeling worden gemaakt langs een aantal garageboxen in de wijk die bekendstaat onder de benamingen Norbertusparochie, Meuleveld, Neej Dörp en Sjemdörp. Tijdens die wandeling vinden enkele verrassende activiteiten plaats waarvan de inhoud nu nog niet kan worden verklapt. Om dit onderdeel van het programma helemaal te doen slagen is de organisatie wel nog op zoek naar enkele garageboxhouders in deze wijk. Kent u iemand die er een garagebox huurt of bezit? Mail dan s.v.p. naar horstsweethorst@gmail.com
De eerste Horst-sweet-Horst Garageboxavond, een avond ter lering én vermaak, vindt op 29 augustus plaats in café Cambrinus, Venrayseweg 94 te Horst, begint om 18.30 uur en eindigt omstreeks 22.00 uur. Met het oog op de organisatie is aanmelding vooraf noodzakelijk. De kosten voor deelname (ter dekking van de onkosten en de kosten van enkele versnaperingen in stijl) bedragen 4,50 euro per persoon, op 29 augustus ter plekke te voldoen.
Later deze week zal grotere bekendheid aan deze avond worden gegeven, maar trouwe lezers van Horst-sweet-Horst krijgen natuurlijk als eersten de kans zich aan te melden. Een e-mail naar horstsweethorst@gmail.com volstaat.

1 opmerking:

  1. Hallo Wim en allen die er weer een pracht avond van gemaakt hebben. Onvergetelijk,dank hiervoor.

    Groet Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen