maandag 12 augustus 2013

Top 5 – Rampen die cashless Kees staan te wachten

Onze burgervader gaat vanaf morgen een week zonder contant geld door het leven. Zeven dagen lang zal Kees bij betalingen uitsluitend z’n pinpas gebruiken; munten en papiergeld gaan achter slot en grendel. Hij betuigt hiermee steun aan de landelijke campagne Pinnen, ja graag.
Horst-sweet-Horst wenst Kees veel sterkte. Zou de goede man wel beseffen in welke hel hij terechtkomt? Op internet viel al te lezen dat hij de weekmarkt dit keer kan overslaan en dat hij het overheerlijke kroketje uit de muur aan z’n neus voorbij zal moeten laten gaan. Hoe vervelend ook, dit is slechts peanuts vergeleken bij de andere rampen die hem te wachten staan. Ik voorspel een ernstig isolement voor Kees op familiair, cultureel, religieus, sociaal en moreel gebied, en dan vergeet ik waarschijnlijk nog een paar gebieden.

De Horst-sweet-Horst top 5 van rampen die cashless Kees komende week gaan overkomen:

5. Geen Monopoly kunnen spelen. Gebeure wat gebeuren mag, elke dag stipt om zeven uur zit Kees klaar voor een potje Monopoly met z’n huisgenoten. Behalve komende week dan.   
4. Beschaamd de andere kant op moeten kijken als de Oost-Europese straatmuzikant-zonder-pinapparaat hem bij de ingang van Jan Linders om een kleine bijdrage vraagt. Ad rem als de accordeonist is, zet ie meteen Money, Money, Money van Abba in.   

3. Zonder wisselgeld zitten als hij vrijdag z’n wekelijkse portie steekpenningen krijgt overhandigd. Gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders hebben onlangs ruiterlijk erkend dat steekpenningen een onlosmakelijk onderdeel vormen van de Horster bestuurscultuur. Ze hechten er wel aan dat een en ander correct gebeurt. Het gaat tenslotte om gemeenschapsgeld. Het vervelende is nu dat die steekpenningen altijd in briefjes van vijfhonderd worden uitgekeerd. Voor deze ene keer zal Kees daarom moeten afzien van het teruggeven van wisselgeld.   
2. Niet aan de knoppen kunnen draaien. Zoals bekend worden de besluiten van het college van burgemeester en wethouders elke dinsdagochtend genomen tijdens een rijkelijk met spiritualia overgoten potje toepen. Maar zonder kaartgeld heb je daar niets te zoeken.
1. Donderdag, op Maria Tenhemelopneming, door een bomvolle Tienrayse kerk voor gere peen worden uitgemaakt. Had u anders verwacht als de hoogste gezagsdrager van de gemeente de collecteschaal aan zich voorbij laat gaan?  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten