maandag 30 september 2013

Intermezzo – Buurtkorfoprijplank (3)

Zit er verdorie een bekende Horstenaar in het vaarwater van Horst-sweet-Horst! Ik zeg eerlijk: als ik dat zielige, miezerige, hypocriete mannetje dan wel vrouwtje voor de wielen krijg, kan ik niet instaan voor de gevolgen!
Ik zal proberen m’n emoties te beteugelen en u objectief als altijd verslag te doen van het gebeurde. Daar gaan we: op 15 juli lanceerde Horst-sweet-Horst een wedstrijd voor de beste tuinkorfoprijplank van Horst aan de Maas. Prijs: een supertoffe buurtkorfoprijplankbewaker. Bedoeling van de actie was nu eens op een andere manier de aandacht te vestigen op het juiste gebruik van de tuinkorf, de korf waar Horst aan de Maas zo trots op is. De wedstrijd was in die zin een groot succes dat liefst 73 inzendingen binnenkwamen. Minder fraai was dat geen enkele daarvan aan de toch heus niet zo strenge eisen voor een buurtkorfoprijplank voldeed (lees ze voor de aardigheid hier nog maar eens na). Dit betekende dat de prijs helaas niet kon worden uitgereikt. Horst-sweet-Horst sprak de hoop uit dat de Horstenaren hierin een stimulans zouden zien het komend jaar knoerendhard aan hun buurtkorfoprijplank te gaan werken, zodat die volgend jaar wel in aanmerking zou komen voor de prijs.
Tot zover geen vuiltje aan de lucht. Maar nu komt het. Vorige week maandag reikte wethouder Birgit Op de Laak de eerste prijs uit voor de beste buurtkorf in Horst aan de Maas (een gemeentelijke wedstrijd die geheel toevallig samenviel met de Horst-sweet-Horstwedstrijd voor de beste buurtkorfoprijplank). Getuige de gemeentepagina van deze week in Hallo Horst aan de Maas gaf de wethouder daarbij hoog op van de gemeentelijke wedstrijd, die zelfs had geleid tot spin-off: ‘Onze actie leidde tot een ludieke variant: een bekende Horstenaar besloot zijn eigen ‘wedstrijd’ op touw te zetten voor de beste buurtkorfaanrijplank waarbij een buurtkorfoprijplankbewaker kon worden gewonnen.’ Nou vraag ik je: een bekende Horstenaar die de Horst-sweet-Horstwedstrijd compleet met buurtkorfoprijplankbewaker kopieert, maar dan in een ludieke variant! Je moet het lef maar hebben! Wat een zielige, miezerige, hypocriete streek!
Aan de Horst-sweet-Horstwedstrijd was helemaal niets ludieks. Horst-sweet-Horst heeft juist de schurft aan ludieke acties. Buurtkorfoprijplanken lenen zich bovendien helemaal niet voor ludieke acties. Met buurtkorfoprijplanken spot je niet. Buurtkorfoprijplanken zijn een uiterst serieuze zaak. Horst-sweet-Horst distantieert zich dan ook nadrukkelijk van deze ludieke variant. Sterker: Horst-sweet-Horst voelt zich door de ludieke variant van de bekende Horstenaar aangetast in zijn eer en goede naam en beraadt zich op juridische stappen.
In welke hoek we de bekende Horstenaar moeten zoeken? Ik heb een stevig vermoeden, zou dat ook het liefst van de daken schreeuwen, maar uit strategische overwegingen houd ik zijn (inderdaad geen haar) naam voorlopig nog maar even voor mezelf.      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten