maandag 23 september 2013

Top 5 – Vanaf de openbare weg zichtbare overdekte personeelsfietsenstallingen op het Horster industrieterrein

Wat doe je om de tijd te doden voordat PSV-Ajax losbarst? Juist, je onderwerpt de vanaf de openbare weg zichtbare overdekte personeelsfietsenstallingen op het industrieterrein in Horst eens aan een vergelijkend onderzoek. De zondag is daar ook de bij uitstek geschikte dag voor: niemand om te vragen wat je aan het uitspoken bent, hoogstens hier of daar een argwanende blik van een passant. Kom daar doordeweeks maar eens om.
‘Wat voert u in uw schild?’
‘O, ik maak foto’s in het kader van mijn vergelijkend onderzoek naar de vanaf de openbare weg zichtbare overdekte personeelsfietsenstallingen hier op dit industrieterrein. Niks bijzonders hoor.’
‘Wat je maar niks bijzonders noemt. Heeft u daarvoor toestemming?’
‘Toestemming? Is dat nodig dan?’
‘U mag van geluk spreken dat politie u nog niet heeft opgepakt.’
‘…’
‘Is dat duidelijk?’
‘Euhh …’
‘Weg hier! En snel een beetje!’
Op zondag hoef je dus niet bang te zijn voor zulke confrontaties. Op zondag kun je de vanaf de openbare weg zichtbare overdekte personeelsfietsenstallingen op het Horster industrieterrein rustig in je opnemen. Wat dat teweegbrengt? In elk geval geen juichstemming. Je krijgt nu niet meteen de indruk dat de dames en heren Horster industriëlen alles uit de kast hebben gehaald om hun dames en heren werknemers te verwennen met state-of-the-art fietsenstallingen. Integendeel. ‘Sluitpost op de begroting’ zijn eerder woorden die bij je opkomen. Als deze werknemers al trots zijn op hun bedrijf, dan vermoedelijk niet vanwege hun fietsenstalling. Terwijl wetenschappelijk onderzoek genoegzaam heeft uitgewezen dat zorgvuldig vormgegeven personeelsfietsenstallingen in belangrijke mate kunnen bijdragen aan het welbevinden van werknemers en daarmee aan de productie.
Golfplaatconstructies met grijs als dominante kleur en transparant (veelal groen uitgeslagen) hardplastic voeren de boventoon. De eraan ten grondslag liggende architectonische vormgeving is veelal die van het rechttoe-rechtaantype die ook wel wordt aangeduid met de term ‘functioneel’. Uit toekomstig onderzoek zal moeten blijken of de industrieterreinfietsenstallingen typisch of juist atypisch zijn voor Horst aan de Maas. De uitkomst denk ik overigens al te weten. 
Méér dan genoeg inleidende beschietingen, hier komt de Horst-sweet-Horst top 5 van vanaf de openbare weg zichtbare overdekte personeelsfietsenstallingen op het Horster industrieterrein:

5. Metalwire BV
Grijs, grijzer, grijst.

4. Kempen Communicatie
Legoland schijnt zijn interesse al kenbaar te hebben gemaakt.

3. CMS Energiesystemen
Alleen, maar dan ook echt alléén, vanwege de zonnepanelen op het dak. Is (wordt) het trouwens wel een (personeels)fietsenstalling?

2. Lutèce
Wit, witter, witst. Met enige goede wil zou je de witte en groene halve cirkels ‘frivool’ kunnen noemen – veel gekker moet het niet worden.

1. Munckhof Groep BV
Mooi is anders, maar in het land der blinden …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten