dinsdag 11 maart 2014

Klein mysterie 540 – Gemeenteraadskandidaten (3)

Net te laat om nog samen met de reacties van Essentie en SP te publiceren, kwam gisteren het antwoord van D66-lijsttrekker Henk Kemperman binnen op mijn vragen over de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen:
Wim,

Als echte/enige democratische partij hebben wij de lijst democratisch vastgesteld. Allereerst hebben alle leden (ieder lid één stem) de lijsttrekker gekozen. Vervolgens hebben alle leden gestemd over de volgorde op de lijst. De lijst is op basis van die stemming vastgesteld.

Kandidaten worden op basis van de lijstvolgorde gekozen, tenzij iemand voldoende voorkeurstemmen krijgt. Kandidaten, die op basis  van voorkeurstemmen, recht hebben op een raadszetel, kunnen bij D66 dat recht ook daadwerkelijk uitoefenen, ook als zij lager op de lijst staan. De kandidaat met voldoende voorkeurstemmen beslist zelf of hij/zij gebruik maakt van dat recht. De partij respecteert volledig de persoonlijke keuze van die kandidaat. Dat geldt voor alle kandidaten. De kandidaten op de plaatsen 1 t/m 7 hebben bij de samenstelling van de lijst aangegeven ook daadwerkelijk die plaats in de raad in te willen nemen. Wij gaan er van uit dat zij dat ook doen, tenzij zij op basis van andere, nieuwe persoonlijke overwegingen alsnog besluiten daar van af te zien. De kandidaten 8 t/m 12 hebben aangegeven niet echt mee te doen voor een plaats in de raad, maar ook voor hen geldt dat zij bij voldoende voorkeurstemmen alsnog een raadszetel kunnen innemen.

Overigens kan ik u geruststellen vwb Andries Brantsma. Hij zal zich ten volle storten in het raadswerk als hij op grond van lijstvolgorde of voorkeurstemmen in de raad wordt gekozen. Zo niet, dan zal hij gepassioneerd blijven werken voor D66 en als ondersteuning voor de raadsleden.

Ik hoop u hiermee goed te hebben geïnformeerd.

Groet, Henk Kemperman
Ook duidelijk. Het wachten is nu nog op een schriftelijke reactie van de PvdA. Van het CDA heb ik intussen bericht ontvangen dat ik uiterlijk dit weekend een antwoord tegemoet kan zien. Mooi! Weten we uiterlijk dit weekend precies waar we aan toe zijn volgende week woensdag.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten