maandag 7 april 2014

Top 5 – Horster golfbanen

Komend weekend weer de open golfdagen.
Heeft u er net zo verlangend naar uitgezien als ik? De open golfdagen luiden toch elke keer weer het heerlijke seizoen van het dolce far niente in. Aangenaam zonnetje, zorgen zijn voor morgen, polo, bermuda en softspikes aan, hup de cabrio in en op naar de course! En weet u wat het mooie is? Waar je vroeger stad en land moest afreizen er een te vinden, is nu zelfs Horst aan de Maas voorzien van een rijk geschakeerd aanbod aan banen. Die-Qual-der-Wahl-achtige taferelen liggen dan ook nadrukkelijk op de loer. Maar Horst-sweet-Horst zou Horst-sweet-Horst niet zijn als het u geen helpende hand zou bieden. Daarom hierbij de exclusieve Horst-sweet-Horst top 5 van Horster golfbanen:

5. De Golfhorst, America
Landelijk gelegen baan met achttien holes en grote hoogteverschillen. Dit vereist wel een goed gedoseerde slag om naar een hoger gelegen green te spelen. Longhitters moeten zich beheersen of ze moeten er helemaal voor gaan, precisiespelers kunnen hun hart ophalen met goedgeplaatste approaches. Absoluut hoogtepunt is hole 3, een par 5 over 467 meter. De Golfhorst valt te prefereren boven De Peelse Golf in Sevenum, die een aanzienlijk minder toegankelijke indruk maakt.

4. Voetgolf, Sevenum
Gloednieuwe baan, achttien holes van tien tot honderd meter, met elk een verschillende afstand, par en hindernissen. Uiteraard te bespelen zonder GVB. De tees zijn gelukkig aangepast aan de grootte van de bal. Met adembenemende vergezichten op het voortrazende verkeer op de A67. Oordopjes zijn gratis bij het clubgebouw verkrijgbaar. Een tegenvaller is wel het ontbreken van een drivingrange en een stroke-index.

3. Boerengolf Maria-hoeve, America
De greenkeeper geniet hier ongetwijfeld al vele jaren van zijn pensioen, al doet dit niets af aan de charme van deze baan die misschien nog het best kan worden omschreven als ‘robuust’. Het meenemen van een spotter is wel een absolute must. De eveneens aan te bevelen neusknijpers zijn in ruime mate voorhanden in het clubgebouw. Handicarts dienen over een behoorlijk motorvermogen te beschikken.

2. Boeren- en frisbeegolf ’t Brugeind, Meerlo
Het boerengolf verschilt hier niet wezenlijk van dat bij Maria-hoeve, al zijn de roughs bij t Brugeind misschien nog wel mooier. Frisbeegolf heeft als voordeel dat de club thuisgelaten kan worden. Daar staat dan weer tegenover dat een helm onontbeerlijk is omdat het target nog wel eens wil worden gemist. Pitchen is hier een ware sensatie, droppen moet als het even kan worden vermeden.    

1. Schrobbergolf, Melderslo
Horst-sweet-Horst durft gerust de stelling aan dat je nergens ter wereld beter kunt schrobbergolfen dan op de spic-and-span-baan van camping D’n Eykelenbosch. De greens zijn hier werkelijk om door een ringetje te halen en de fairways zijn eveneens onberispelijk. Pluspunt is ook de chipping green, waar de chips kunnen worden geoefend: chippen is zoals bekend een van de moeilijkste onderdelen van schrobbergolf. Neem wel uw eigen schrobber mee (bij voorkeur een Kärcher PS 40 Power), want met de Gardena Cleansystem Comfort die je bij het clubhuis krijgt aangereikt, is het bijzonder lastig faden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten