maandag 1 september 2014

Intermezzo – Horst-tweet-Horst – 1e Horster Twittershow (1)

Twitteren. Over een paar jaar zegt men waarschijnlijk: ‘Twitteren? Dat was zóóó 2014!’ Maar nu is twitteren nog hip. En dus is dit het uitgelezen moment voor de 1e Horster Twittershow. Onder het motto ‘Horst-tweet-Horst’ vormt café Cambrinus (Venrayseweg 94 te Horst) op donderdagavond 18 september het bruisend middelpunt van een door Horst-sweet-Horst georganiseerd Twitterspektakel. Wie denkt dat deze avond voor hem of haar niet interessant is omdat hij of zij zelf niet twittert, vergist zich. Ook zonder enige kennis van Twitter valt er meer dan genoeg te genieten. Bovendien begint de avond met een korte inleiding (‘Twitter voor Dummies’) voor wie absoluut geen idee heeft wat Twitter is.
De show barst om 19.30 uur los. Hoofdmoot van de avond is een optreden van Jan-Dirk van der Burg. Jan-Dirk was drie jaar geleden op uitnodiging van Horst-sweet-Horst al te gast in Cambrinus tijdens een hilarische avond over olifantenpaadjes (klik hier). Dit voorjaar verwierf hij landelijke bekendheid met zijn Tweetbundels, volgens zijn eigen definitie ‘autobiografische bloemlezingen uit het werk van één twitteraar’. Tot dusverre verschenen Tweetbundels van de hoofdredacteur van een Amsterdamse krant, een gevierde voetbaltrainer, een voormalig PVV-raadslid, een bekende actrice en een Oekraïense burgemeester. Jan-Dirk zal voordragen uit deze bundels. Horst-sweet-Horst was eerder dit jaar in Amsterdam getuige van een vergelijkbare show en genoot met volle teugen (klik hier).
Hoogtepunt van de avond belooft de presentatie van een nieuwe Tweetbundel te worden. Daarvoor heeft Jan-Dirk een aantal Horster twitteraars onder de loep genomen. Wie hij heeft uitverkoren voor zijn zesde Tweetbundel? Dat wordt pas op de avond zelf duidelijk. Bepaald niet uitgesloten is dat zijn keuze is gevallen op één van de Horster kandidaten die Horst-sweet-Horst in mei – toen van een Horster Twittershow nog geen sprake was – voordroeg voor een Tweetbundel (klik hier). Is het Renée van Wegberg, verbinding tussen Horst en het societygebeuren in het verre westen, geworden? Politiek twitteraar Thijs Coppus, die sinds het vertrek van Leon Litjens iets van z’n twitterelan heeft verloren? Roy Bouten, die zich ontwikkelde van vurig verspreider van het Twittergeloof tot sporadisch twitteraar? Elly Michiels-Fleuren, varkensboerin die van haar hart geen moordkuil maakt en alles met de hele wereld deelt? Annemie Craenmehr-Hesen, ook wel bekend als CDAnnemie die er overal en altijd bij is, van Lourdesbedevaarten tot brunchmodeshows van Jansen-Noy bij De Golfhorst? Voormalig wethouder Leon Litjens die al twitterend zo heerlijk uit z’n slof kon schieten? Of is het toch een onbekende outsider geworden?
Het optreden van Jan-Dirk wordt afgewisseld met de voordracht van een mix van tweets van prominente twitterende Horstenaren. Ook worden Horster twitterdiscussies uit het verleden opnieuw tot leven gewekt. Verder bevat het programma enkele poëtische en muzikale verrassingen.

Komt dat zien, komt dat zien, 18 september vanaf 19.30 uur in Cambrinus! De entree is gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs gesteld.

2 opmerkingen: