maandag 1 september 2014

Intermezzo – Prijsvraag (1)

‘Telt Horst aan de Maas meer van zulke silhouetten?’, vroeg ik me vorige week af na de ontdekking van het silhouet van een kerk in de bestrating op de T-splitsing Herstraat – Gasthuisstraat. Intussen heb ik een antwoord op die vraag: jazeker telt Horst aan de Maas meer van zulke silhouetten!
Bij het vinden van dat antwoord waren twee mannen mij behulpzaam: neef T., maar vooral Roel de Jong, teammanager Integraal Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Horst aan de Maas. Roel mailde me na het stukje van vorige week: Mooi dat je de kerk gevonden hebt. Hij ligt er overigens allang … Er zijn nog meer elementen in bestratingen terug te vinden. Neem je de uitdaging aan?’ Pijnlijk natuurlijk dat hij de vinger op de zere plek meende te moeten leggen (hoe kan het nou toch dat het zo lang heeft moeten duren, terwijl die kerk er al jaren ligt?). Toch ging ik, samen met T. díe uitdaging graag aan, zo liet ik Roel ook weten. Hij mailde terug: ‘Benieuwd of jullie de 3 overige creaties kunnen vinden. En of jullie als jullie de creaties gevonden hebben er achter komen wat de creaties zijn (de stenen zijn door de jaren heen flink verweerd, zo lang liggen ze er al ...) en wat de link met de betreffende locatie is … Iemand heeft hier echt ooit over nagedacht ...’
Ondanks dat hernieuwd benadrukken van het feit dat ze er al zo lang liggen, togen T. en ik welgemoed aan de slag. Extra stimulans daarbij was dat Roel ons een exclusief interview met de geestelijke vader van deze creaties in het vooruitzicht had gesteld als we de locaties zouden vinden. En ik kan u verklappen dat we de drie andere elementen hebben achterhaald, min of meer hebben ontdekt wat de link met de betreffende locatie is én een exclusief interview met de auctor intellectualis van deze scheppingen hebben gehad!
Maar dat is dan ook echt het enige dat ik verklap. Want het leek me eigenlijk wel aardig u in de vorm van een prijsvraag met dezelfde opdrachten op pad te sturen als waarmee Roel ons opzadelde:
1. Welke drie elementen zijn, behalve de kerk, nog meer in gestileerde vorm in de Horster bestrating weergegeven?
2. Waar liggen ze?
3.  Wat is de link met de betreffende locatie?
Bonuspunten zijn te verdienen als u ook nog de locatie weet aan te wijzen van een element dat enkele jaren geleden verloren is gegaan.
Mail uw reactie uiterlijk 7 september naar horstsweethorst@gmail.com. Onder de juiste inzenders (of de inzenders die de juiste antwoorden het dichtste benaderen) verloot Horst-sweet-Horst een toepasselijke prijs. Verhef u dus uit uw luie stoel, verruil de slippers voor degelijke stappers en begeeft u zich op weg! Volgende week de antwoorden en de uitslag!
Oh ja, één aanwijzing dan: de creaties bevinden zich allemaal in Horst. Intussen zijn T. en ik alweer druk bezig met een nieuwe infrastructurele uitdaging van Roel. Ook daarover binnenkort meer.

1 opmerking:

  1. Mende geej dát weej niks ânders te doon hebbe? :-)

    BeantwoordenVerwijderen