maandag 15 september 2014

Top 5 – Mogelijke verklaringen voor de roze wildbreisels die Horst sinds vanochtend opsieren

Waar voormalige Horster wethouders goed voor kunnen zijn? Nou, bijvoorbeeld voor het prikkelen van mijn nieuwsgierigheid. Vanochtend in alle vroegte slingerde Leon Litjens twee tweets (klik hier en hier) de wereld in die waren voorzien van vage (uit de auto genomen?) foto’s van roze versierde bomen. Met enige moeite viel de locatie van de bomen te herkennen: Venrayseweg in Horst, respectievelijk bij het politiebureau en bij De Nieuwe Lind.
Hoewel druk doende met belangrijker zaken, lieten de foto’s me niet los. Om half tien kon ik het niet langer houden en sprong ik op de fiets. Vóór het gemeentehuis, aan de Jacob Merlostraat, de Venrayseweg en de Tienrayseweg trof ik in totaal een stuk of vijftien met roze wildbreisels versierde bomen en, in mindere mate, lantaarn- en verkeersbordpalen aan. Fantastisch! 
Dit schreeuwt natuurlijk om een verklaring. Omdat ik die vooralsnog nergens heb kunnen achterhalen, moest ik daarvoor verdorie ook nog zelf aan het werk. Dus hier komt-ie, de Horst-sweet-Horst top 5 van mogelijke verklaringen voor de roze wildbreisels die Horst sinds vanochtend opsieren:
5. Het betreft het tastbare resultaat van een spontane actie die gisteren plaatsvond in de varkenszichtstal aan de Herenbosweg tijdens het Weekend van het Varken.
4. Het betreft een actie van de Wijchense vluchtheuvelschilders die, het schilderen moe, een nieuwe uitdaging vonden in de nuttige handwerkensfeer.
3. Het betreft een lokale uiting van afschuw over het neerknallen van de gisteren door de brandweer uit de Zuid-Willemsvaart geredde wilde zwijnen.  
2. Het betreft een actie van de Swolgense dorpsraad die op deze manier zijn ongenoegen wil uiten over het wat de raad noemt ‘schandalig optreden van de gemeente Horst aan de Maas’. De gemeente rooide vrijdag namelijk vijf bomen in Swolgen, zonder voorafgaand overleg met de dorpsraad (klik hier).   
1. Het betreft een protest van de Horster handwerkspeciaalzaak ’t Schippertje tegen het feit dat Horst-sweet-Horst nog nooit aandacht heeft geschonken aan de metamorfose die het bankje vóór de winkel aan de Schoolstraat sinds een aantal maanden ondergaat (klik hier).

1 opmerking: