vrijdag 20 maart 2015

Klein mysterie 632 – Kasteelruïne (5)

Nou ben ik toch een zeer regelmatig – om het maar eens zacht uit te drukken – bezoeker van de Kasteelse Bossen/Moelbaerenbos/Kasteelpark Ter Horst (s.v.p. doorhalen wat niet van toepassing is), maar een opgehaalde kasteelbrug had ik er nog nooit gezien. Tot vanmiddag.
Voorburcht, hoofdburcht en uitkijktoren met poortgebouw in één klap niet meer toegankelijk voor het publiek. ‘Zal wel te maken hebben met een komende activiteit’, denk je dan, maar als ik de activiteitenagenda (klik hier) erop na sla, zie ik geen activiteit die de afsluiting noodzakelijk maakt. Zo op het eerste gezicht zijn er op het moment evenmin werkzaamheden gaande die deze maatregel rechtvaardigen. Wordt hier misschien in het diepste geheim onderhandeld over een nieuw provinciebestuur? Of zijn overlastgevende jongeren dan wel ouderen wellicht de aanleiding?
Of is er meer aan de hand? Zijn er brokstukken naar beneden gekomen? Kan de veiligheid van bezoekers niet langer worden gegarandeerd? Of hebben de bestuurders en vrijwilligers van Stichting Kasteel Huys Ter Horst zich verschanst op de hoofdburcht? Breekt er binnenkort een belegeringsoorlog uit, compleet met gebruikmaking van kokende olie, gesmolten lood, heet zand, rammeien en lepelblijdes?
Maar waarom, waarom dan toch in ’s hemelsnaam? De website van Stichting Kasteel Huys Ter Horst (klik hier) geeft helaas geen uitsluitsel. Laten we er dan maar op vertrouwen dat de journalistiek haar werk doet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten