zaterdag 2 mei 2015

Ingezonden – De Kasteelboerderij in een frame

Ook Jan Duijf (Kloosterstraat Horst) is het artikel over de Kasteelboerderij op de gemeentelijke website niet ontgaan. Hij stuurde me onderstaande ingezonden bijdrage.

De Kasteelboerderij in een frame

Je kunt van de gemeente zeggen wat je wilt: framing hebben ze goed onder de knie. Lees (klik hier) hoe de woord- en  taalkunstenaars van de gemeente de vragen van Wim Moorman over de Kasteelboerderij goeddeels omzeilen en toch de schijn wekken opening van zaken te geven. Op welke vragen wordt in het artikel van onze gemeentelijke overheid geen concreet antwoord gegeven? Klik hier voor de vragen van Wim. Mijn artikel is trouwens ook een frame.
Wat is framing volgens Wikipedia?
‘Framing is een begin 21e eeuw in het Nederlands terechtgekomen Engelse term die verwijst naar een overtuigingstechniek in communicatie. De techniek bestaat eruit woorden en beelden zo te kiezen, dat daarbij impliciet een aantal aspecten van het beschrevene wordt uitgelicht. Deze uitgelichte aspecten helpen om een bepaalde lezing van het beschrevene of een mening daarover te propageren. Onder meer in de politiek, de journalistiek en de reclame wordt van framing bewust (en onbewust) gebruik gemaakt.’
Vorm uw eigen mening en uit die (klik hier) naar Horst-Sweet-Horst (en duizenden inwoners van Horst aan de Maas).

Jan Duijf, Kloosterstraat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten