maandag 11 mei 2015

Klein mysterie 645 – Wanksy

Zou Wanksy dan werkelijk Het Kanaal zijn overgestoken? Of heeft Horst aan de Maas zijn eigen Wanksy-epigoon? U zult het vast niet geloven, maar die vragen houden me momenteel meer bezig dan de hele Kasteelboerderijsaga.

Nietsvermoedend fietste ik gisterochtend in afwachting van de kraker tussen Wittenhorst en Someren onder een heerlijk voorjaarszonnetje over de Graafsebosweg, precies op de grens van de voormalige gemeenten Horst en Sevenum. Bijna gearriveerd op de kruising met de Kronenbergweg viel mijn oog ineens op een op het wegdek aangebrachte tekening van iets dat onmiskenbaar het mannelijk geslachtsdeel moet voorstellen.
Normaalgesproken zou ik de tekening met belangstelling hebben gadegeslagen en doodgemoedereerd zijn verder gefietst: graffiti van het mannelijk geslachtsdeel zijn zelfs in het zo graffitiarme Horst aan de Maas geen zeldzaamheid. En om nou te zeggen dat deze weergave van het mannelijk geslachtsdeel kwalitatief uitsteekt boven andere: niet bepaald. Nee, deze tekening zou het vermelden niet waard zijn geweest als ik niet twee weken geleden via de Facebookpagina van ZOAB (Zeer Origineel Auto Blad) op een wonderlijk artikel in The Daily Telegraph van 29 april was gestuit (klik hier). Kop: ‘Meet the man using penises to fill potholes’. Dan wil je wel snel verder lezen, zelfs als je weet dat een pothole een gat in de weg is. Het komt erop neer dat de in Manchester residerende Wanksy de aandacht van de autoriteiten wil vestigen op de deplorabele staat van de lokale wegen. Hij doet dit op bepaald onorthodoxe wijze: met penisgraffiti markeert hij gaten in de weg. En het blijkt te werken! ‘Within 48 hours of the anonymous artist’s work appearing, many of the potholes have been filled.’ Wanksy voegt daar aan toe: 
‘I wanted to attract attention to the pothole and make it memorable. Nothing seemed to do this better than a giant comedy phallus. I just want to make people smile and draw attention to the problem.’
De plaatselijke autoriteiten mogen dan wel telkens tot actie overgaan, ze zijn tegelijkertijd not amused
‘The actions of this individual are not only stupid but incredibly insulting to local residents. Has this person, for just one second, considered how families with young children must feel when they are confronted with these obscene symbols as they walk to school?’
Snapt u nu waarom de penisgraffito aan de Campsbosweg wel degelijk het vermelden waard is? Zou Wanksy (die een eigen Facebookpagina blijkt te hebben – klik hier) dan werkelijk Het Kanaal zijn overgestoken? Of heeft Horst aan de Maas zijn eigen Wanksy-epigoon? Zullen ook hier de komende tijd meer penisgraffiti verschijnen om de gemeente te attenderen op gaten in de weg? Zou de gemeente ook hier overhaast overgaan tot het vullen van de gaten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten