maandag 11 januari 2016

Intermezzo – Elly

Ooit vierden de Horster popbands De Heideroosjes en Rowwen Hèze triomfen in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Honderd meter verderop beleefde een andere inwoner van Horst aan de Maas zaterdag háár finest hour. In De Balie – podium voor het vrije woord, eigentijdse kunst, politiek en cultuur – stond namelijk Elly Michiels-Fleuren, varkenshoudster uit Melderslo én erkend twitterkanon, voor even in het brandpunt van de belangstelling. Aanleiding: de presentatie van de Tweetbundelbox van Jan Dirk van der Burg.
Tweetbundels zijn – in de woorden van samensteller Jan Dirk van der Burg – ‘twitterlevens op papier’. In de afgelopen anderhalf jaar verschenen zulke bloemlezingen van de twitteraccounts van onder meer voetbaltrainer Aad de Mos (‘Wat een super #carwash #washing 7 in #ehv) en actrice Halina Reijn (‘Ik maak rare dingen mee hoor’). Maar ook minder bekende Nederlanders als karpervisser Jack Feijtel (‘Lekker gratis eten bij me buurvrouw Betty macaroni is altijd top’) en ‘twitterweduwe’ Eliza van der Vliet (‘Op bezoek bij de moeder van @manlief_  t blijft n verschrikkelijk mens’) moesten eraan geloven. Elly Michiels-Fleuren (‘Toch wel handig: wifi overal op het bedrijf… Zelfs tussen de varkens geen probleem om vol in de discussie te blijven ;-))’) viel de eer van een Tweetbundel ten deel op een legendarische avond in café Cambrinus (klik hier).
Zaterdag presenteerde Jan Dirk van der Burg zijn laatste Tweetbundel (gewijd aan Remon, ‘gezelligheidsdier uit Brabant’) én de Tweetbundelbox, waarin ze alle tien zijn verzameld.
De Balie, of dan toch op z’n minst de bovenverdieping, was er voor volgelopen. Onder de aanwezigen behalve Lionel, de hoofdpersoon van Tweetbundel 7 (‘Ik haat vrouwen wiens vagina naar Bijlmerstation ruikt #zonegrens), ook Elly. Die uiteraard per tweet verslag deed van deze heuglijke dag:
‘Vanmiddag naar @DeBalie #Amsterdam met alle #tweetbundels bij elkaar. Gearriveerd bij @DeBalie #Amsterdam #tweetbundel. Eerst aan de appeltaart #Amsterdam. We beginnen #tweetbundel #Amsterdam. Signeersessie #tweetbundel #Amsterdam @Jandirkcom @DeBalie. Met n hele ervaring rijker en de prachtige verzamelbundel en mijn persoonlijk boek v @Jandirkcom lekker naar huis. Leuke gesprekken gevoerd gisteravond in hartje Amsterdam met voor mij veelal vreemden... Ook hier weer: wederzijds openstaan voor begrip !! #LifeontheFarm is ook weten dat er altijd mensen zijn die vragen hebben en soms ook zorgen… eigenlijk heel logisch.’
Niets teveel gezegd: heerlijke middag, met Jan Dirk, staand op een geïmproviseerd podium, in topvorm.
De Tweetbundelbox en de afzonderlijke Tweetbundels, óók die van Elly, zijn zolang de voorraad strekt te koop (klik hier om te bestellen). Voor het luttele bedrag van 15 euro hebt u Elly in huis! Een sieraad voor elke Horster boekenkast!
En realiseer u tegelijkertijd ook even hoe bijzonder het is dat een inwoner van Horst aan de Maas wordt gebiografeerd. Ik durf er mijn hand niet voor in het vuur te steken, maar het zou zelfs zomaar kunnen zijn dat Elly de eerste Horster vrouw is die dit overkomt. Ere wie ere toekomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten