maandag 8 februari 2016

Top 5 – Graffiti op en in de schuur in het niemandsland tussen Westsingel, Schoolstraat en Almeweg

Hoewel ik er m’n hele leven hemelsbreed nooit verder dan een kilometer vandaan heb gewoond, had ik haar nog nooit opgemerkt, de schuur aan de rand van de akker tussen Westsingel, Schoolstraat en Almeweg. Waarom ze me vrijdag dan wel ineens opviel? Omdat er rond omheen grootschalige snoei- en kapwerkzaamheden gaande waren. Wat tevens verklaart waarom mijn oog nooit eerder op de schuur was gevallen: ze moet altijd verscholen tussen het groen hebben gestaan.
Te voorschijn kwam een vrij rechttoe rechtane schuur. Niets bijzonders, ik zou er verder geen acht op hebben geslagen als de buitenmuren geen graffiti hadden bevat. Dit schreeuwde uiteraard om nadere inspectie. Op korte termijn bovendien, want al die activiteiten rondom de schuur konden slechts in één richting wijzen: afbraak. Dus terwijl de rest van Horst zich op de Hôrster Carnavals Parade bevond, besloot ik me zaterdagmiddag schuurwaarts te begeven. Van alle besluiten die ik zaterdag heb genomen, was dat het op een na beste.
Mijn enige bedoeling was de graffiti op de buitenmuren te fotograferen. Maar wat doe je als op de plaats waar ooit een deur of poort zat, nu een gapend gat lonkt? Juist: je besluit in dat lonkende gat te stappen. Van alle besluiten die ik zaterdag heb genomen, was dat zonder enige twijfel het beste. Het gat verleende toegang tot een grote, volkomen lege ruimte, waarvan alle vier de muren van boven tot beneden bleken te zijn volgespoten met graffiti.
Een regelrecht graffitiwalhalla, waar de crème de la crème van de Horster graffitisten zich de afgelopen tijd moet hebben uitgeleefd. Helaas geen kunstzinnige muurschilderingen, wél een groot aantal bijzonder fraai uitgevoerde (master)pieces.
Hier komt-ie, zonder verdere omhaal van woorden, de Horst-sweet-Horst top 5 van graffiti op en in de schuur in het niemandsland tussen Westsingel, Schoolstraat en Almeweg:

5.

4.

3.

2.

1.
Natuurlijk op 1, de op het moment meest actieve graffitist van Horst aan de Maas (denk ik).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten