maandag 11 juni 2012

Top 5 – Bange Horster middenstanders

Hoe vaak moet ik het nou nog zeggen? Alleen met de absolute wil om te winnen gaat het lukken. Geen 90 procent, geen 99 procent, geen 100 procent, maar 200 procent. Vechten tot je erbij neervalt. Knallen verdomme! Wie dat niet op kan brengen, moet maar opkrassen. Niet morgen, niet vanavond, maar NU! Begrepen?
Met gaan tot op het randje komen we er niet. Dat geef ik je op een briefje. We zullen over het randje heen moeten. Niet zomaar een beetje, nee, vol erover. We zijn hier verdomme niet voor een schoonheidswedstrijd. Duidelijk?
En wat zouden jullie ervan denken om eens te gaan focussen? Alleen op basis van kwaliteit redden we het niet. Geen denken aan. Ja, vroeger wel ja. Maar nu, nu, we leven in het nu. De tijd heeft verdomme niet stilgestaan. Neem van mij aan: zonder focus zijn wij zó klein.
Geloof, heren, dat is waar het om draait. Overtuigd zijn van je eigen kunnen. Geloof in jezelf, geloof in mij, geloof in je collega’s. Zonder geloof kunnen we een resultaat wel op onze buik schrijven. Dan wordt het pas echt vechten tegen de bierkaai. Bezieling. Dat wil ik zien. Ik wil, ik vraag, ik eis godverdomme bezieling. Be-zie-ling! Vol ervoor gaan.
En als we dan toch ten onder moeten gaan, dan strijdend. Voor volk en vaderland. Dat ze weten dat we hier waren. Geen slappe hap. Geen stront in de broek. Sterven in het harnas. Ons verdomme niet als makke lammeren naar de slachtbank laten leiden.
Mannen, succes! Vreet ze op!

Zo is het maar net. Alleen met bezieling, focus en geloof in eigen kunnen kom je tot resultaat. Juist bezieling, focus en geloof in eigen kunnen waren bij de Horster middenstand ver te zoeken. Dus ging het mis. Mijn top 5 van bange Horster middenstanders:

5. Meulendijks Sport.
Met alle respect voor onze Poolse vrienden, maar je kunt ook te ver gaan qua gastvrijheid. Zo komen we er nooit. Is dat nu voor jezelf durven te kiezen?

4. Xenos.
Het feest moet nog beginnen en dan al honderd euro van de prijs afhalen. Is dat nu geloof in eigen kunnen?

3. Shoeby.
Proberen van alle walletjes mee te eten. Is dat nu keuzes durven te maken? Je nek uit durven te steken?

2. Camps Optiek en Jong & Jong Makelaars en Taxateurs.
Is alles dan aan dovemansoren gericht? Hebben we het constant over bezieling, focus en geloof in eigen kunnen en dan durven ze niet eens kleur te bekennen. En Camps Optiek en Jong & Jong Makelaars en Taxateurs zijn bepaald niet de enigen. Op deze manier gaat het echt niet lukken. Mogen we in godsnaam rekenen op beterschap? Vóór woensdag?

1. Cleopatra.
Weliswaar strijden met de borst vooruit, maar is dit nu je gezicht durven te laten zien? Rondlopen als kippen zonder kop, dan gaan we het natuurlijk nooit redden. Nee, laten we in godsnaam het hoofd erbij houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten