maandag 14 oktober 2013

Klein mysterie 489 – Schutting (3)

De Speld bericht vandaag dat minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) lokscholieren gaat gebruiken om lokstudieadviseurs te ontmaskeren. Vorige week maakte dezelfde minister al bekend lokpubers te zullen inzetten in de strijd tegen pedoseksuelen. Behalve lokpubers, lokscholieren en lokstudieadviseurs zijn er ook lokauto’s, lokdrugs, lokfietsen, lokgeld, lokhoeren, lokhomo’s, loklaptops, lokmobieltjes, lokoma’s, lokporno, lokportemonnees en lokvogels. De inzet van lokjoden is wel eens overwogen, maar voor zover bekend nooit in de praktijk gebracht. Bestaan er ook lokschuttingen? Zo ja, is dit er een?
Ik heb het al eens eerder gezegd: op 11 augustus ramde een auto het hek van Villa Renschdael aan de Venloseweg in Horst. Kort daarna verrees voor het beschadigde hek een schutting. Sindsdien fiets ik er minimaal driemaal per week langs, hopend dat de schutting is voorzien van inspirerende teksten en/of betoverende schilderingen. Mysterieuze teksten en/of onheilspellende schilderingen mag ook. Als die maagdelijke schutting maar tot leven komt.
Telkens weer kom ik van een kouwe kermis thuis. Of het nu graffitisten, posterplakkers, ordinaire verfspuiters of tag-aanbrengers zijn, allemaal laten ze de schutting links liggen. Ik heb inmiddels het sterke vermoeden dat dit valt te verklaren uit hun vrees dat ze met een lokschutting van doen hebben. ‘Hier wagen wij ons niet aan! Zó’n mooie schutting op zó’n mooie locatie, dat is te mooi om waar te zijn. Daar moet wel iets achter zitten. Wat? Nou, wat dacht je van een lokschuttingobservator?’
Zou het werkelijk zo zijn? Zou er inderdaad achter die schutting al twee maanden een mannetje verborgen zitten, tot in de toppen van z’n tenen gemotiveerd om al wie voornemens is de schutting te ontmaagden erbij te lappen? Kan bijna niet anders, als je het mij vraagt. Zou ook meteen verklaren waarom er na twee maanden nog steeds geen enkele actie is ondernomen het beschadigde hek te repareren of te vervangen.
Om de proef op de som te nemen heb ik vrijdag een Mini-Mars onder de schutting geschoven. En wat denk je? Een half uur later was ie weg! Als dat niet duidt op menselijke bewoning van de ruimte tussen schutting en hek weet ik het ook niet meer! Een ander teken dat daarop wijst is dat diezelfde ruimte aan de bovenkant sinds kort is afgedekt met blauw plastic.
Nu gaat het er alleen nog om het bewijs rond te krijgen dat het inderdaad een lokschuttingobservator is die hier alle goedwillende Horster schuttingbeschilderaars en –beschrijvers de pis lauw maakt. Lijkt me wel wat voor een lokgraffitist om dat enge mannetje te ontmaskeren. Wie klaart dit klusje?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten