maandag 24 februari 2014

Actualisatie – Olifantspaden (14)

De hoop dat het deze winter nog tot de publicatie van een Horst-sweet-Horst top 5 van Horster ijsberenpaadjes komt, heb ik inmiddels opgegeven.
Ter compensatie maar weer eens een stukje over the real thing: olifantenpaadjes. Is ten slotte alweer bijna een jaar geleden, als we een Sint-Petersburgs olifantenpaadje niet meetellen. En het kan ook beslist geen kwaad tegenwicht te bieden aan allerlei ongure managerstypes die zich meester dreigen te maken van het olifantenpaadje. Dat leidt tot dit: ‘Het olifantenpaadje is een persoonlijk procesje; het zorgt voor een mogelijke verbetering binnen de dienstverlening.’ En dit: ‘Vaak denken we al te weten wat de ander wil gaan zeggen en zouden we olifantenpaadje willen lopen in het gesprek.’ Of nog erger: ‘De traditionele gereedschapskist van de change manager bevat verschillende hulpmiddelen om buiten de gebaande paden te treden.’ Heer, bewaar ons en laat ons troost vinden in de zekerheid dat managers verwelken, hun gekunstelde metaforen vergaan, maar er altijd nieuwe olifantenpaadjes zullen blijven ontstaan!

Dat gezegd zijnde, stel ik graag enkele min of meer recente ontdekkingen aan u voor. Zoals deze, een meer praktische dan mooie verbinding tussen Munckhofplein en Rustven in America:
Enkele honderden meters verderop ligt in een plantsoen tussen Zouavenstraat, Caeciliapad en Diepe Kuilenstraat wél een bijzonder fraai exemplaar met een prachtige kromming. Werkelijk een lust voor het oog en waarschijnlijk het resultaat van vele jaren taaie Americaanse volharding:
Klein maar fijn is het paadje aan de Dorperweiden in Sevenum, nabij de kruising met de Steinhagenstraat. Ik vermoed dat het vooral in gebruik is bij kruiwagenbezitters die het benutten bij hun expeditie naar de naburige bladkorf:
Van het olifantenpad iets verderop bij rotonde De Derperschâns, kan ik maar moeilijk uitmaken of het nu in statu nascendi verkeert of in statu moriendi. Al kan het zich uiteraard ook gewoon in statu non saepe utendi bevinden.   
Ten slotte een paadje dat kan concurreren met dat in het Americaanse plantsoen:
Kaarsrecht en superfunctioneel, dit pareltje op de kruising Witveldweg – Meerlosebaan – Lovendaal in Grubbenvorst. Noteer ook de ongekende hoeveelheid straatmeubilair waardoor het paadje wordt omgeven.

Nog even voor alle duidelijkheid: tips over olifantenpaadjes in Horst aan de Maas blijven te allen tijde van harte welkom. En ongure managementtypes kunnen de pot op. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten